Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Met de actie #aandachtvoorelkaar willen we de tijd nemen om naar elkaar om te kijken en stil te staan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. In Huizen zijn veel initiatieven die passen bij de gedachte van #aandachtvoorelkaar. Op deze pagina laten we er een aantal zien.

Versa Welzijn

Wat mooi om te zien hoe mensen naar elkaar omkijken. Het coronavirus beïnvloedt nu ons dagelijks leven, en dat kan veel impact hebben. Kun je niet naar buiten, ben je afhankelijk van anderen voor bijvoorbeeld de boodschappen? Neem dan vooral contact op met het Versa-team in Huizen. Versa Welzijn biedt:

  • Hulp en steun bij thuisquarantaine
  • Bezorgservice bibliotheek boeken: voor alle senioren en inwoners uit Huizen, Laren en Blaricum met een kwetsbare gezondheid is het mogelijk om via de bezorgservice bibliotheekmaterialen thuis bezorgd te krijgen.
  • Belbus: de Belbus biedt aanvullend vervoer in en rond Huizen voor mensen met een beperking en senioren.
  • ANWB Automaatje: bij ANWB Automaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Een luisterend oor voor wie vertrouwelijk wil praten

Het kan opluchten om uw zorgen te delen als het thuis niet lekker loopt. Door veel thuis te zijn en thuis te moeten werken kunnen spanningen ontstaan. Er kunnen financiële zorgen zijn of de dag duurt lang nu vaste activiteiten zijn wegvallen. De sociaal werkers van Versa Welzijn bieden een luisterend oor en denken graag met je/u mee indien gewenst.

  • Janny Hospers, tel.nr. 06 46 10 80 28
  • Simone Hinrichs, tel.nr. 06 46 24 49 30 
  • Anneke van der Veer, tel.nr. 06 11 07 91 10
  • Wanda Griffioen, tel.nr. 06 30 18 49 50
  • Marjolijn van Hilten, tel.nr. 06 30 09 86 72
  • Voor jongeren: Nathalie Nouamane, tel.nr. 06 13 23 88 94

Dagbesteding op afspraak voor wie dat nodig heeft

Als u een uurtje of dagdeel in een andere omgeving wilt zijn kunt u op afspraak naar een buurthuis komen. We kijken dan samen wat u zou willen en kunnen doen. 

Meer informatie bij Simone Hinrichs, wijkcentrum Meentamorfose, tel.nr. 06 46 24 49 30 of Janny Hospers tel.nr. 06 46 10 80 28.

Huizen voor Elkaar

Boodschapjes doen, de hond uitlaten, de vuilnisbak buiten zetten, een maaltijd bezorgen, boeken van de bibliotheek halen: het zijn de kleine dingen waar we elkaar in coronatijd mee kunnen helpen.

Gelukkig zijn er veel inwoners in Huizen die elkaar de hand toesteken.

Heb je iets nodig? Wil je helpen?

Vrijwilligerscentrale Huizen voor elkaar brengt vraag en aanbod van hulp samen. Bezoek de website en kies in het menu voor Coronahulp, of bel direct met de mensen van Vrijwilligerscentrale Huizen: 035-526 7553 | info@vchuizen.nl

Buurten met Buren

Corona-hulpformulier

In samenwerking met de gemeente Huizen, Versa Welzijn, Tijd voor Meedoen en Buurten met Buren is het corona-hulpformulier ontwikkeld, bekijk het promotiefilmpje op YouTube. De bedoeling is dat u het formulier in de bus doet bij een buur waarvan u denkt dat het van waarde kan zijn.

Buurten met Burenverbinders

De Burenverbinders van Buurten met Buren verzinnen ook allerlei manieren om de saamhorigheid in hun straat te vergroten, ook tijdens corona. Een aantal activiteiten zoals Burendag of buurt bbq konden helaas niet doorgaan en daarvoor in de plaats werden er tulpenbollen uitgedeeld in de straat. De buren kunnen deze zichtbaar in hun voortuin planten, zodat in het voorjaar de tulpen kleur geven aan de straat. Ook zijn er Burenverbinders die een Tombola in de straat hebben georganiseerd, zelf gemaakte koekjes rondbrachten bij kwetsbare mensen, op een ludieke manier hun buren vroegen hun huizen extra te verlichten of kaarten in de brievenbus gooide om mensen een hart onder de riem te steken.

Op de website vindt je een overzicht van alle Burenverbinders in de gemeente Huizen.

Tijd voor Meedoen

 

We brengen mensen bij elkaar die iets willen geven, nemen of delen. Zo is TijdvoorMeedoen een creatieve broedplaats waar mensen elkaar ontmoeten en dromen uit mogen komen.

Activeringsteam

Ons activeringsteam helpt deelnemers om hun passie, hun liefhebberij, te vinden en die binnen TijdvoorMeedoen een plek te geven.  Het coronavirus raakt ons allemaal. Het activeringsteam biedt ook in deze tijden een luisterend oor. Contact kan op afspraak, online of op locatie.

TijdvoorElkaar Whatsappgroep

Als deelnemer van TijdvoorMeedoen is er ook een plekje voor jou in de TijdvoorElkaar Whatsappgroep! In deze app komen veel van onze deelnemers samen om elkaar een hart onder de riem te steken of leuke verhalen te delen. 

Neemboekenkast

In Hét Huis van de Buurt (Draaikom 2) staat een boekenkast. Je mag daar gratis een boek uit meenemen. Uitgelezen breng je het boek vervolgens niet terug, maar geef je het boek misschien weer door aan iemand anders: een goede buur of een kennis!

Nieuwsflits!

De Nieuwsflits zorgt voor verbinding. Thuis word je op de hoogte gehouden van de laatste veranderingen en maatregelen omtrent corona die zijn genomen door Hét Huis van de Buurt. Ben je deelnemer van TijdvoorMeedoen dan ontvang je elke week via de e-mail onze Nieuwsflits. Bekijk de Nieuwsflits via www.tijdvoormeedoen.nl.