Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening ‘Goed geregeld, graag gedaan!’ 

Voor de afdeling Personeel & Organisatie zijn we per direct op zoek naar een:

 •  Adviseur HR beleid (32 – 36 uur). Een juridisch aanpakker die vooruit denkt.

Huizen werkt intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Laren, Blaricum en Eemnes en vanaf 1 januari 2023 de belastingtaken voor Blaricum en Laren.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling van jou en je collega's staat bij ons hoog op de agenda.

Het stafteam P&O heeft veel in zich. De aandachtsgebieden zijn P&O-advies, organisatieadvies, rechtspositie/arbeidsvoorwaarden, administratieve ondersteuning en salarisadministratie. Het team bestaat uit 11 collega’s en is voor de hele gemeentelijke organisatie volop actief. 

Wat ga je doen

Als Adviseur HR beleid weet jij wat de ontwikkelingen zijn op het vakgebied en adviseer je over rechtspositionele regelingen, cao-uitwerkingen en neem je deel in P&O-projecten.

 • Je ontwikkelt modern HR-beleid vanuit een arbeidsvoorwaardelijk perspectief en adviseert over HR-onderwerpen.
 • Jij vertaalt in- en externe ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor de gemeente als werkgever in uitvoerbaar beleid.
 • Je bent de centrale vraagbaak op het gebied van het arbeidsvoorwaardenbeleid.
 • Je participeert in projectgroepen, zoals over hybride werken en talentontwikkeling, en schrijft hierover voorstellen voor directie en het college van burgemeester en wethouders.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor integriteitsbeleid.
 • Je ondersteunt de bestuurder bij de ondernemingsraad en het lokaal overleg met de vakbonden. 

Wat breng je mee

Je bruist van de ideeën, je beschikt over sterke onderzoeks- en adviesvaardigheden. Je maakt beleid begrijpelijk en je bent een strateeg met een doenersmentaliteit. Je zoekt de samenwerking op met de collega’s binnen en buiten het team en van nature maak je makkelijk verbinding. 

Verder beschik je over:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een juridische opleiding
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de publieke sector

Wat bieden wij

Een functie van 32 - 36 uur, die geen minuut verveelt. We bieden jou in eerste instantie een jaarcontract aan, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd. Verder krijg je een:

 • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.372 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Inschaling gebeurt op basis van kwalificaties en ervaring. Doorgroei naar maximaal € 6.103 (schaal 12) is op termijn mogelijk.
 • Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris dat je naar eigen inzicht kunt besteden of laten uitbetalen. Dit kan zijn voor de aanschaf van extra vakantiedagen, opleidingen of fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding of een sportabonnement.
 • Ruime mogelijkheid om opleidingen te volgen.
 • We zien je graag op kantoor, maar bieden ook goede faciliteiten om thuis te kunnen werken, waaronder een laptop en mobiele telefoon.

Informeer en solliciteer

Meer weten over de vacature Adviseur HR beleid? Bel dan met Marcel Vergnes, teamleider P&O. Zijn telefoonnummer is 06 - 15 32 81 24.

Heb je belangstelling en wil je reageren?  We sluiten deze vacature uiterlijk op 11 december a.s., maar kandidaten die wij graag willen spreken krijgen voor die tijd al een uitnodiging voor een oriënterend gesprek. Solliciteren kan uitsluitend via de sollicitatiebutton.

Een assessment maakt deel uit van onze selectieprocedure.

Online solliciteren(externe link)

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.