Voor de afdeling Omgeving zijn we per april 2023 op zoek naar een: 

 • Beleidsadviseur grondzaken en economische zaken, voor 36 uur per week.

Binnen de gemeente Huizen is het fysieke domein sterk in ontwikkeling en wordt de komende tijd toekomstbestendig gemaakt: de formatie en bedrijfsvoering worden op orde gebracht, evenals de dienstverlening. Fysiek domein bestaat uit de afdelingen Omgeving en Openbare Werken. De functie wordt ingevuld binnen de afdeling Omgeving. Binnen deze afdeling worden de lijnen uitgezet en projecten opgestart op het terrein van onder meer ruimtelijke ordening/stedenbouw, milieu, duurzaamheid, economie, toerisme/stadspromotie en volkshuisvesting. Ook maken vergunningverlening, toezicht en handhaving bij de uitvoering van het omgevingsrecht deel uit van de afdeling. De afdeling bestaat uit 33 collega’s.

Werken bij de gemeente Huizen doet ertoe. Ieders bijdrage voor de inwoner, de samenleving en de organisatie wordt gezien en gewaardeerd. Jouw vakmanschap, ontwikkeling en eerlijkheid staan centraal. De lijnen binnen de gemeente zijn kort. We stimuleren onze medewerkers verantwoordelijkheid te nemen. We waarderen goed werk en zijn eerlijk over waar het beter kan.

Wat ga je doen

 • Je ontwikkelt en adviseert over beleid op het terrein van aankoop, verkoop en beheer van gemeentelijke onroerende zaken en daarnaast ook over economische zaken in relatie tot vestigingsmogelijkheden van bedrijven.
 • Je leidt en participeert in projecten over planontwikkeling en je adviseert daarbij over de aan-, verkoop van gronden en uitgifte in erfpacht en in relatie daarmee over de aankoop en verkoop van overige gemeentelijke onroerende zaken.
 • Het kan naast erfpacht ook gaan om huuraangelegenheden en daarbij coördineer je dan de werving van kandidaat huurders, bruikleners of erfpachters. 
 • Je stelt hierbij ook de overeenkomsten op en laat deze vaststellen, je onderhandelt namens de gemeente over de inhoud en prijzen en je vertegenwoordigt de gemeente bij de notariële passage.
 • Verder informeer je bedrijven over lokale vestigingsmogelijkheden, je onderhoudt de contacten die hier uit voortkomen en je informeert het college hierover.
 • Tenslotte participeer je in bovenlokale (regionale) overlegvormen en projecten.

Wat breng je mee

Je bent analytisch sterk en je beschikt over sterke adviesvaardigheden. Hierbij zoek je de samenwerking met de collega’s binnen en buiten het fysiek domein. Verder heb je aantoonbaar een werk- en denkniveau op minimaal Hbo-niveau, bijvoorbeeld op bestuurskundig, juridisch en/of economisch terrein. 
Tenslotte ben je:

 • Initiatiefrijk, een zelfstarter.
 • Communicatief vaardig, waarbij je anderen op een prettige manier weet te overtuigen.
 • Omgevingsbewust en heb je inzicht in en gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen (politiek-bestuurlijk sensitief).
 • Gewend van buiten naar binnen te denken waarbij je mensen met elkaar weet te verbinden en te enthousiasmeren.
 • Klantgericht en resultaatgericht. 

Wat bieden we jou

Bij deze leuke, uitdagende functie van 36 uur per week staat jouw persoonlijke ontwikkeling hoog op onze agenda. We bieden jou in eerste instantie een jaarcontract aan, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd. 
Verder bieden we jou: 

 • Bruto maandsalaris van maximaal  € 4.671,00  (schaal 10, op basis van 36 uur per week). Inschaling gebeurt op basis van kwalificaties en ervaring. Een verdere doorgroei naar maximaal € 5.372,00 bruto per maand (schaal 11) is mogelijk.
 • Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris dat je naar eigen inzicht kunt besteden of laten uitbetalen. Dit kan zijn voor de aanschaf van extra vakantiedagen, opleidingen of fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding of een sportabonnement.
 • Ruime mogelijkheid om opleidingen te volgen.
 • Laptop en mobiele telefoon.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Informeer en solliciteer

Bel voor meer informatie Gerrit Klompmaker, hoofd afdeling Omgeving. Zijn telefoonnummer is 06 - 22 94 36 13

We zien je sollicitatie graag tegemoet. We sluiten deze vacature uiterlijk op 16 april 2023. Maar kandidaten die wij graag willen spreken krijgen voor die tijd al een uitnodiging voor een oriënterend gesprek. Een assessment maakt deel uit van onze selectieprocedure.

Solliciteren kan uitsluitend via de sollicitatiebutton.

Online solliciteren(externe link)

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.