Adviseur bedrijfsvoering sociaal domein

Huizen is vooruitstrevend in het digitaliseren van haar dienstverlening en bedrijfsvoering. Zo hebben wij grote stappen gemaakt in het gebruiken van data ten behoeve van procesoptimalisatie en voor de verbetering van de dienstverlening. Ben jij thuis in de bedrijfsvoering van het sociaal domein en weet jij hoe je de analyses maakt om steeds weer te verbeteren? We gaan graag met je in gesprek over de vacatures voor

 • Adviseur bedrijfsvoering sociaal domein

​2 vacatures voor in totaal 54 uur per week.

Werken bij de gemeente Huizen

De gemeente Huizen is in beweging. Bij alles wat we doen, staat de inwoner centraal. Dat betekent dat we als organisatie voortdurend in ontwikkeling zijn en dat we onze inwoners zoveel mogelijk bij ontwikkelingen in onze gemeente betrekken. De organisatie heeft een informeel karakter. Er is een open werksfeer, met korte communicatielijnen. Samenwerking is binnen onze organisatie belangrijk, maar ook daarbuiten. In het sociaal domein werken wij intensief samen met de gemeenten in de Regio Gooi- en Vechtstreek en voeren wij de dienstverlening uit voor gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

Cluster bedrijfsvoering

Het cluster bedrijfsvoering is ondersteunend voor het realiseren van een goede dienstverlening aan onze inwoners. Zo is het cluster verantwoordelijk voor de aanschaf en het onderhoud van systemen, applicaties en koppelingen in het sociaal domein. Zorgt het voor procesoptimalisatie en risicomanagement en is verantwoordelijk voor de interne controle. Ook verzorgt bedrijfsvoering de sturingsinformatie voor het bestuur en management. Het cluster bestaat (naast deze vacature) uit de coördinator bedrijfsvoering, twee senior adviseurs bedrijfsvoering en drie functioneel beheerders. Wij zijn per 1 oktober 2020 op zoek naar twee adviseurs bedrijfsvoering sociaal domein voor in totaal 54 uur per week (een vacature van 32-36 uur en een vacature van 18 – 22 uur).

Wat ga je doen?

Als adviseur bedrijfsvoering draag je zorg voor het opzetten en verder optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen. Jouw drive is kortom om de processen steeds verder te verbeteren in samenwerking met de consulenten en kwaliteitsmedewerkers.

 • Je draagt bij aan de procesoptimalisatie op basis van het plan-do-check-act principe, doet daarbij onderzoek (risico- en impactanalyses) en adviseert over verbeteringen. Je zorgt er desgevraagd voor dat bedrijfsvoeringsproducten, -diensten en -processen op het terrein van het sociaal domein zelf worden ontwikkeld of draagt er aan bij. Dit doe je uiteraard in afstemming met de consulenten en kwaliteitsmedewerkers.
 • Je voert analyses van data uit, vergelijkt data tussen lokale en regionale systemen en bewaakt of de data correct zijn (toewijzing- en betaalsystemen). Je rapporteert bij constatering van fouten in de data de uitvoering van herstelwerkzaamheden en brengt van de bijbehorende risico’s in kaart.
 • Je toetst periodiek of processen volgens procedure verlopen, stelt hiertoe jaarlijks een controleplan op en verwerkt hierin, in overleg met de coördinator en afdelingshoofd, input van het management en de accountant. Je signaleert tekortkomingen in de uitvoering en bedrijfsvoering en formuleert voorstellen ter verbetering.
 • Je neemt deel aan in- en externe project- en/of werkgroepen. Kan daarbij optreden als voorzitter, projectleider of secretaris.
 • Je verricht zo nodig overige werkzaamheden op het werkterrein van de bedrijfsvoering binnen het sociaal domein.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van het sociaal domein.
 • Je houdt ervan om ‘in control’ te zijn.
 • Je hebt ervaring met het doen van interne controles.
 • Je bent een kei als het gaat om inzicht in bedrijfsprocessen en organisatorische processen
 • Samenwerken met verschillende partners en partijen gaat je goed af. De ene keer zit je met consulenten of kwaliteitsmedewerkers om tafel, de andere keer met leveranciers .
 • Je weet van aanpakken en gaat voor resultaat.
 • Je praat en schrijft gemakkelijk op het niveau passend bij bovenstaande werkzaamheden.

Wat bieden wij jou?

 • Een boeiende afwisselende functie in een dynamische omgeving.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals fiscale voordelen binnen het Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB is 17% op je brutosalaris.
 • Het salaris voor deze functie (beleidsmedewerker C) is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.008 bruto per maand (schaal 9 op basis van 36 uur per week). Voor deze functie kennen we voor goede en zeer ervaren kandidaten de mogelijkheid om op termijn in uitloop schaal 10 (maximaal €4.450 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen.

Reageren

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan voor 15 augustus uitsluitend online via de sollicitatieknop.

Online solliciteren

Meer informatie over de functie kun je krijgen bij afdelingshoofd sociaal domein Petra Filius (p.filius@huizen.nl, 06 20207795) of de coördinator bedrijfsvoering Koen Buikema (k.buikema@huizen.nl, 06