Consulent A Participatie Jongeren

Gemeente Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. In Huizen sluiten we met onze dienstverlening in het sociaal domein zo goed mogelijk aan bij de vraag van onze inwoners, jong en oud. Dat betekent dat we als organisatie voortdurend in ontwikkeling zijn.

Afdeling maatschappelijk ondersteuning 

De afdeling Maatschappelijke ondersteuning houdt zich bezig met de uitvoering van alle gemeentelijke taken in het sociaal domein. We werken daarbij intensief samen met de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek. Onze uitvoeringsorganisatie draagt zorg voor de toegang tot passende ondersteuning voor inwoners van de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes. 

Bij het team Participatie en zorg team B is vacant de functie van:

 • Consulent A participatie jongeren voor 32 tot 34 uur per week 

Wat ga je doen?

 1. Contacten met inwoners:  Je caseload bestaat uit jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Ervaring en affiniteit met deze doelgroep is een eis. Je verheldert en analyseert hulpvragen middels een vraag gestuurd gesprek op de verschillende levensdomeinen en je geeft informatie en advies zowel in de spreekkamer als telefonisch. Inwoners die hulp nodig hebben op het gebied van andere domeinen bespreek je met je collega’s. Uitgangspunt is 1 klant - 1 plan - 1 regisseur.
 2. Procesregie: Je bent procesregisseur op het terrein van de participatie en je hebt een eigen caseload. Je bent bezig met  jongeren in de leeftijd van 18 jaar tot  27 jaar. Samen met de inwoner kijk je naar zijn mogelijkheden om deel te nemen aan de maatschappij. Dat kan middels arbeid, scholing, dagbesteding of andere vormen. Je schakelt daarbij de hulp in die nodig is en houdt regie op het ingezette traject.
 3. Uitvoering sociale wetten: je behandelt aanvragen levensonderhoud en bijzondere bijstand, je verricht heronderzoeken en je verricht werkzaamheden op het gebied van handhaving. 
 4. Overige werkzaamheden: Je denkt mee over de implementatie van wet- en regelgeving.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld HBO-SJD of MWD
 • Je hebt een aantal jaren ervaring op het werkterrein participatie.
 • Je hebt een klantvriendelijke instelling en bent communicatief vaardig.
 • Je kunt goed omgaan met veranderingen.
 • Je hebt affiniteit met  jongeren.
 • Je bezit vaardigheden in het omgaan met agressie.

Wat bieden wij jou? 

 • Een boeiende afwisselende functie in een dynamische omgeving.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals fiscale voordelen binnen het Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Het salaris voor deze functie (consulent A) is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3805,00 bruto per maand (schaal 9 op basis van 36 uur per week). Voor goede en zeer ervaren kandidaten bestaat de mogelijkheid om op termijn in schaal 10 (maximaal € 4225,00 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Fatima Ramli, teamleider Participatie en zorg B. Haar telefoonnummer is (035) 528 1739. Je kunt ook contact opnemen met Herlindis Preusting, P&O adviseur. Haar telefoonnummer is (035) 528 1678.

Wil je reageren?

Dat kan tot en met 27 januari 2019 uitsluitend via onderstaande sollicitatiebutton.

Online solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.