Jeugdconsulent

In Huizen sluiten we met onze dienstverlening in het sociaal domein zo goed mogelijk aan bij de vraag van onze inwoners, jong en oud. Dat betekent dat we als organisatie voortdurend in ontwikkeling zijn.

De afdeling Maatschappelijke ondersteuning houdt zich bezig met de uitvoering van alle gemeentelijke taken in het sociaal domein. We werken daarbij intensief samen met de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek. Onze uitvoeringsorganisatie draagt zorg voor de toegang tot passende ondersteuning voor inwoners van de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes. Bij het team Participatie en zorg team B is een vacature voor een:

 • Jeugdconsulent voor 32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?

 1. Contacten met inwoners: Je verheldert en analyseert hulpvragen middels een vraag gestuurd gesprek op de verschillende levensdomeinen en je geeft informatie en advies zowel in de spreekkamer als telefonisch. Inwoners die hulp nodig hebben op het gebied van andere domeinen dan jeugd bespreek je met collega’s. Uitgangspunt is 1 gezin - 1 plan - 1 regisseur.
 2. Inzetten jeugdhulp: Je neemt besluiten over de in te zetten hulp gebaseerd op de Jeugdwet en eventuele andere wetten en verwerkt de gegevens in de systemen. Zo nodig treed je ook op als procesregisseur.
 3. Spin in het web: Je onderhoudt contacten met en bent aanspreekpunt voor de lokale en regionale instellingen en zorgaanbieders op het gebied van de jeugdhulp. Je bent procesregisseur op het terrein van de jeugd en je hebt een eigen caseload. Je monitort daarnaast de zorg en zorgt dat er evaluatiegesprekken en rapporten beschikbaar zijn over het kind en het gezin. Je werk bestaat uit gesprekken voeren, regie voeren op de ingezette zorg, aanvragen afhandelen en de meest passende zorg inzetten. Je monitort de ingezette zorg en voert evaluatiegesprekken met zorgleveranciers en met kind en ouders. Indien nodig schakel je de Raad voor de kinderbescherming of Veilig Thuis in. 
 4.  Overige werkzaamheden: Je denkt mee over de implementatie van wet- en regelgeving.

Wat breng je mee?

 • Je bent in het bezit van een SKJ-registratie. Let op: dit is een eis!
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, en je hebt kennis op het terrein van Jeugdzorg, AWBZ en GGZ
 • Je hebt een klantvriendelijke instelling en bent communicatief vaardig.
 • Je kunt goed omgaan met veranderingen.
 • Je bezit vaardigheden in het omgaan met agressie
 • Je hebt bij voorkeur al enige kennis van de sociale kaart van de regio

Wat bieden wij jou?

Het salaris voor deze functie (consulent A) is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4008,00 bruto per maand (schaal 9 op basis van 36 uur per week. Voor goede en zeer ervaren kandidaten bestaat de mogelijkheid om op termijn in schaal 10 (maximaal € 4450,00 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen. Daarnaast zijn er goede arbeidsvoorwaarden, zoals scholing/training en fiscale voordelen binnen het Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17% van je bruto salaris.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Herlindis Preusting, P&O adviseur. Haar telefoonnummer is (035) 528 1678.

Wil je reageren?

Dan zien we jouw sollicitatie graag voor 11 augustus uitsluitend online tegemoet door te klikken op de sollicitatieknop:

Solliciteer online

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.