Juridisch adviseur handhaving omgevingsrecht

Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!' Anders gezegd, wij zijn 4G.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Bij de afdeling Omgeving is per april 2020 de volgende functie vacant: Juridisch adviseur handhaving omgevingsrecht voor 36 uur per week

Wat ga je doen?

Je bereidt bestuursrechtelijke handhaving voor en voert deze uit. Je vertegenwoordigt de bestuursorganen in bezwaar- en beroepsprocedures en zorgt hierbij voor een goede afstemming met het bestuur en management. Verder zorg je voor juridische ondersteuning van het team. Je levert een bijdrage aan het opstellen van het  jaarplan van het team en de uitvoering ervan. De invoering en verankering van de Omgevingswet staan de komende jaren centraal. Ook hierin heb jij uiteraard een rol.

Wat breng je mee?

Je hebt een relevante juridische opleiding op Hbo-niveau, bijvoorbeeld Hbo rechten. Je hebt aanvullend aantoonbaar kennis van en ruime ervaring op het terrein van omgevingsrecht en handhaving, opgedaan bij een gemeentelijke organisatie. Verder heb je bij voorkeur ervaring met de handhaving van brandveiligheidsvoorschriften, APV en bijzondere wetten. Tenslotte heb je gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, heb je affiniteit met het werken met geautomatiseerde systemen en werkwijzen, ben je communicatief vaardig, klantgericht en beschik je over initiatief en een resultaatgerichte werkhouding.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wat bieden we jou?

Een leuke, afwisselende en veelzijdige functie. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuze Budget (IKB). Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3968 bruto per maand (schaal 9) op basis van 36 uur per week. Voor goede en zeer ervaren kandidaten bestaat de mogelijkheid om op termijn in schaal 10 (maximaal € 4406 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Frans Wiegant, teamleider Vergunningen, toezicht en handhaving. Zijn telefoonnummer is (035) 528 14 98.

Wil je reageren?

Heb je belangstelling en wil je reageren? Dat kan tot en met 23 februari 2020, uitsluitend via de onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer online

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.