Senior adviseur bedrijfsvoering sociaal domein

Huizen is vooruitstrevend in het digitaliseren van haar dienstverlening en bedrijfsvoering in het sociaal domein. Zo hebben wij grote stappen gemaakt in het gebruiken van data ten behoeve van procesoptimalisatie en voor verbetering van beleid en dienstverlening. Ben jij thuis in de bedrijfsvoering van het sociaal domein, maar kan je er ook bovenuit stijgen en op die manier projecten initiëren en leiden? We gaan graag met je in gesprek over de vacatures voor

 • Senior adviseur bedrijfsvoering sociaal domein

2 vacatures voor 32 en 36 uur per week.

Werken bij de gemeente Huizen

De gemeente Huizen is in beweging. Bij alles wat we doen, staat de inwoner centraal. Dat betekent dat we als organisatie voortdurend in ontwikkeling zijn en dat we onze inwoners zoveel mogelijk bij ontwikkelingen in onze gemeente betrekken. De organisatie heeft een informeel karakter. Er is een open werksfeer, met korte communicatielijnen. Samenwerking is binnen onze organisatie belangrijk, maar ook daarbuiten. In het sociaal domein werken wij intensief samen met de gemeenten in de Regio Gooi- en Vechtstreek en voeren wij de dienstverlening uit voor gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

Cluster bedrijfsvoering

Het cluster bedrijfsvoering (onderdeel afdeling Maatschappelijk Beleid) is ondersteunend voor het realiseren van een goede dienstverlening aan onze inwoners. Zo is het cluster verantwoordelijk voor de aanschaf en het onderhoud van systemen, applicaties en koppelingen in het sociaal domein. Zorgt het voor procesoptimalisatie en risicomanagement en is verantwoordelijk voor de interne controle. Ook verzorgt bedrijfsvoering de sturingsinformatie voor het bestuur en management. Het cluster bestaat (naast deze vacatures) uit de coördinator bedrijfsvoering, twee adviseurs bedrijfsvoering en drie functioneel beheerders. Wij zijn per 1 oktober 2020 op zoek naar twee senior adviseurs bedrijfsvoering sociaal domein voor 32 en voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als senior adviseur bedrijfsvoering sociaal domein ben je naast een deel uitvoering ook degene die met een helikopterview ziet waar de verbeteringen zitten. En je ziet niet alleen de verbeteringen, maar je kan er ook voor zorgen dat het voor elkaar komt. Je werkt hierbij intensief samen met medewerkers beleid, kwaliteit en uitvoering en de collega’s van financiën en (concern) informatiemanagement. Je bent aanspreekpunt voor management, concerncontroller en accountant.

De senior beleidsadviseurs zijn samen met de coördinator verantwoordelijk voor:

 • Het initiëren en trekken van nieuwe ontwikkelingen zoals: de implementatie van robotisering van de werkprocessen, digitalisering van de dienstverlening en het data gestuurd werken onder andere met behulp van dashboarding. Je zorgt hierbij voor inhoudelijke afstemming, draagt alternatieve oplossingsrichtingen aan, en adviseert op basis van inhoudelijke analyses (risico- en impactanalyses) over implementatie en uitvoering.
 • De coördinatie van het release en incidentmanagement van de applicaties in het sociaal domein, de doorontwikkeling van het functioneel beheer. Het opdrachtgeverschap voor leveranciers van applicaties in het sociaal domein.
 • De aanlevering van (financiële en inhoudelijke) sturingsinformatie voor beleid, bestuur en management over de realisatie van beleidsdoelstellingen en de monitoring van de dienstverlening in het sociaal domein.
 • De coördinatie van optimalisering van werkprocessen en het bewaken van de datakwaliteit.
 • De doorontwikkeling van de drie lijnen van verdediging, het aansturen van de controle (en aanbevelingen) en het zorg dragen voor het opstellen van het aanbevelingsregister en het laten oppakken van de aanbevelingen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een bedrijfsvoeringsfunctie.
 • Je hebt kennis van ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van het sociaal domein
 • Je houdt ervan om ‘in control’ te zijn.
 • Je bent een kei als het gaat om inzicht in bedrijfsprocessen en organisatorische processen
 • Samenwerken met verschillende partners en partijen gaat je goed af. De ene keer zit je met teamleiders van de uitvoering om tafel, de andere keer met leveranciers .
 • Je beweegt je gemakkelijk in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je weet van aanpakken en gaat voor resultaat. Als projectleider geef je richting en enthousiasmeer je anderen.
 • Je praat en schrijft gemakkelijk op het niveau passend bij bovenstaande werkzaamheden.

Wat bieden wij jou?

 • Een boeiende afwisselende functie in een dynamische omgeving.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals fiscale voordelen binnen het Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB is 17% op je brutosalaris.
 • Het salaris voor deze functie (beleidsmedewerker B) is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.450 bruto per maand (schaal 10 op basis van 36 uur per week). Voor deze functie kennen we voor goede en zeer ervaren kandidaten de mogelijkheid om in uitloop schaal 11 (maximaal € 5.118 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen.

Reageren

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan voor 15 augustus uitsluitend online via de sollicitatieknop.

Online solliciteren

Meer informatie over de functie kun je krijgen bij de coördinator bedrijfsvoering Koen Buikema (k.buikema@huizen.nl, 06 50261516 of bij afdelingshoofd Maatschappelijk Beleid Petra Filius (p.filius@huizen.nl, 06 20207795).