Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening ‘Goed geregeld, graag gedaan!’.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de Omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega’s, een klimaatneutraal Huizen in 2050, uitvoering geven aan de kustvisie en dienstverlening op maat voor alle inwoners. Ook werken we intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling, van jou en je collega's, staat bij ons hoog op de agenda. Je komt terecht op de afdeling Maatschappelijke Ondersteuning (MO). Deze afdeling houdt zich bezig met de uitvoering van gemeentelijke taken in het sociaal domein. Team C Participatie en Zorg valt onder de afdeling MO. Samen met jouw collega’s help jij de inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren verder. De sfeer zit er goed in. Iedereen helpt elkaar als het nodig is en er is altijd tijd voor humor.

Consulent A participatie 

Als consulent participatie ga jij het vraag-gestuurde gesprek aan met inwoners. Hierbij komen de verschillende levensdomeinen aan de orde. Jij kijkt met de inwoner wat er nodig is binnen deze domeinen. Hierin werk je samen met collega’s zoals in het geval van de Wmo of schuldhulpverlening, dan bespreek je dit met je collega die op dit terrein werkt. 

Ook geef je de inwoner informatie en advies. Dit kan in een spreekkamer op het gemeentehuis plaatsvinden maar ook soms via videobellen of gewoon telefonisch. Jij bent verantwoordelijk voor het participatie/re-integratie traject. Jouw deskundigheid is ook gericht op het behandelen van aanvragen levensonderhoud en bijzondere bijstand. Hierbij horen natuurlijk ook taken op het gebied van handhaving. 

Het uitgangspunt is: 1 klant, 1 plan, 1 regisseur. Die procesregisseur met een eigen caseload, dat ben jij.

Samen met de beleidsmedewerkers van de afdeling Beleid wordt nagedacht over hoe nieuwe wet en regelgeving zo goed mogelijk wordt vertaald naar de praktijk. Bij de afdeling bedrijfsvoering zorgen zij ervoor dat alles goed staat in de systemen. Hieraan kun jij ook je steentje bijdragen.

De sterke punten die jij meebrengt

Je neemt graag het initiatief, bent creatief en je durft beslissingen te nemen. Je bent een verbinder met een goede drive die een zelf startend pragmatisch vermogen heeft. Je werkt zelfstandig en bent proactief en hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Ook neem je mee:

  • een HBO-diploma in de richting van Social Work;
  • ervaring op het werkterrein participatie sociaal domein.

Het is een pré als je ervaring hebt in het communiceren met verschillende doelgroepen.

Wat bieden wij jou 

Bij deze leuke, afwisselende en veelzijdige functie van 28 tot 36 uur, staat jouw persoonlijke ontwikkeling hoog op onze agenda. Bovendien is het een prachtige werkplek, want in Huizen heb je alles. Bos, water en strand. Verder hebben we voor jou een:

  • Maximaal bruto maandsalaris van € 4.208 (schaal 9). Doorgroei op termijn naar maximaal € 4.671 (schaal 10) is mogelijk;
  • Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Je hebt zelf de vrijheid hoe je dit laat uitbetalen. Dat kan zijn voor de aanschaf van extra verlofdagen of fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding of een sportabonnement;
  • Jaarcontract, met de intentie om dit te verlengen voor nog onbepaalde tijd;
  • Laptop en mobiele telefoon;
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Meer informatie

Neem dan contact op met Maroesja Baas, coördinator van het team, via telefoonnummer: 06 25 73 69 86.
Je kunt vanaf 21 juni ook bellen met de teamleider Carolie Rode via telefoonnummer: 06 15 10 29 34

Reageren

Dat kan tot en met 3 juli uitsluitend via de sollicitatiebutton.

Online solliciteren

Acquisitie stellen wij niet op prijs.