In Huizen sluiten we met onze dienstverlening in het sociaal domein zo goed mogelijk aan bij de vraag van onze inwoners, jong en oud. Dat betekent dat we als organisatie voortdurend in ontwikkeling zijn. 

De afdeling Maatschappelijke ondersteuning houdt zich bezig met de uitvoering van alle gemeentelijke taken in het sociaal domein. Onze uitvoeringsorganisatie draagt zorg voor de toegang tot passende ondersteuning voor inwoners van de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes.

Bij het team Participatie en zorg team B is vacant de functie van: 

Consulent B - Jeugd -Trainee
Voor 32 uur per week, voor de duur van een jaar (met uitzicht op verlenging met een jaar).

Je wordt in 2 jaar tijd opgeleid tot jeugdconsulent. Je werkt als generalist binnen het jeugdteam en binnen de jeugdwet. Dat houdt in dat je alle voorkomende werkzaamheden kan verrichten en alle aanvragen kan afhandelen. Het gaat hier om een startersfunctie. Je krijgt de mogelijkheid om je bij de SKJ te registeren en de daarbij bijhorende trainingen te volgen. 

Wat ga je doen?

  1. Je gaat contacten leggen met inwoners. Verhelderen en analyseren van de hulpvraag middels een vraag gestuurd gesprek. Het geven van informatie en advies betreffende de jeugdwet. Dat kan zowel in de spreekkamer, telefonisch, op locatie of bij de inwoners thuis.
  2. Uitvoeren van de jeugdwet. Je behandelt aanvragen binnen de jeugdwet, doet heronderzoeken en verricht hand en span diensten voor collega’s.
  3. Overleg met externe organisaties over de jeugdige, het gezin en de zorginzet.
  4. Je neemt deel aan de casuïstiek.
  5. Overige taken die vallen binnen de jeugdwet.

Wat breng je mee?

  1. Je hebt een HBO werk en denkniveau. Kennis van de jeugdwet of een opleidingsrichting die uitstroom biedt richting de jeugdzorg.
  2. Om je SKJ te registeren is het belangrijk dat je een HBO opleiding hebt en dat je een uitstroomprofiel jeugdzorg hebt.
  3. Je bent klantvriendelijk en communicatief vaardig.
  4. Je hebt een proactieve houding, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. 
  5. Flexibele werkhouding en je kunt omgaan met veranderingen.

Wat bieden wij jou?

Een tijdelijk contract van 1 jaar met een optie tot verlenging met 1 jaar.
De consulent B trainee wordt ingeschaald in de aanloopschaal 7, minimaal €2170,00 en maximaal €2536,00 bruto per maand bij 36 uur per week (schaal 7 periodieknummer 4).

Afhankelijk van je ontwikkeling  en de beschikbare vacatures wordt aan het eind van het opleidingstraject bepaald of je bij de gemeente Huizen kunt blijven werken als jeugdconsulent.

Informatie en reageren

Meer informatie? Neem dan contact op met Fatima Ramli teamleider Participatie en zorg team B, via telefoonnummer 06 300 09 228 of 035 528 17 39. Je kunt ook bellen met Herlindis Preusting, P&O adviseur, via telefoonnummer 035 528 16 78.
 
Heb je belangstelling voor deze functie, dan kun je tot en met 16 mei 2021 solliciteren via de sollicitatieknop.

Online solliciteren

Acquisitie stellen wij niet op prijs