Alleen samen houden we het coronavirus onder controle

Alle landelijke informatie  Laatste lokale nieuws Coronadashboard

De gemeenten in de Gooi en Vechtstreek volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet. De GGD Gooi en Vechtstreek is daarin leidend. De GGD werkt daarin samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio.

Adviezen om verspreiding coronavirus te beperken

Er geldt nog een aantal coronamaatregelen en -adviezen. De vaccinaties werken bij veel mensen goed en een grote groep mensen heeft weerstand opgebouwd doordat ze besmet zijn geweest met corona. Maar het coronavirus is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek van worden. Het kabinet houdt de coronasituatie daarom goed in de gaten en onderneemt actie als er verder versoepeld kan worden of als het virus weer oplaait.

Basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Voor alle landelijke informatie over het coronavirus kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid(externe link)

Contact

Heeft u vragen over uw gezondheid en woont u in Huizen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen naar het callcenter van de GGD: (035) 692 64 00. Dit kan op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Volg ook de liveblog van de GGD(externe link).

Doven en slechthorenden

Ook voor doven en slechthorenden is de GGD bereikbaar voor vragen over het coronavirus. Via corona@ggdgv.nl kunt u vragen stellen.

Landelijk

Voor algemene vragen over het coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met 0800 1351 (landelijk). Het nummer is bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 uur. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Andere taal

Informatie over maatregelen en adviezen in verschillende talen vindt u op de website van expertisecentrum Pharos(externe link).