De gemeente Huizen volgt de landelijke maatregelen, houdt zich daaraan en roept iedereen op om dit ook te doen. Als gemeente hebben wij ook gekeken wat dit voor onze medewerkers en voor onze dienstverlening aan u betekent.

Onderhoud van de buitenruimte

Het onderhoud van de buitenruimte gaat door. Wel wordt er gewerkt met kleinere teams en in meer shifts.

Sportaccommodaties en buurtsportcoaches

Bekijk voor informatie over sporten onze pagina over sport, of bekijk de Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport.

Trouwen en partnerschapsregistratie

Voor bruiloften of het aangaan van een partnerschap gelden de algemene regels voor binnen- of buitenlocaties. Bekijk hiervoor: Veelgestelde vragen over het coronavirus en bruiloften.

Markten

Vanuit de gedachte dat primaire levensbehoeften toegankelijk moeten blijven, gaan markten voorlopig door. Bekijk ook de pagina maatregelen warenmarkten

Commissie- en raadsvergaderingen

Bij de vergaderingen worden alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Kijk voor de actuele informatie op www.gemeenteraadhuizen.nl

Mogelijke ondersteuning voor ondernemers en anderen

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers te helpen die in de problemen dreigen te komen. 

Degenen, waarvoor als gevolg van de huidige situatie inkomensproblemen dreigen, dan wel zich al voordoen (bijvoorbeeld bij ondernemers, zzp’ers of anderen die aantoonbaar en directe inkomenseffecten ondervinden), kunnen zich melden bij het zelfstandigenloket in Hilversum.

Bekijk ook de pagina Regionaal ondernemersloket en ondersteuning door gemeente Huizen.

Afgelaste evenementen

In die gevallen waarin de organiserende instantie van een gesubsidieerd evenement door het afgelasten in financiële en niet afwendbare problemen komt, kan contact worden gezocht met de gemeente via gemeente@huizen.nl en zullen wij in gesprek gaan over de mogelijkheden van compensatie.

Gemeentelijke haven

De havens zijn toegankelijk

De haven is op dit moment voor ligplaatshouders toegankelijk, zolang u zich houdt aan de door de overheid opgelegde maatregelen.

  • Bezoek havenkantoor alleen na afspraak.
  • Betreden havenkantoor alleen met mondkapje (verplicht).
  • De sanitairgebouwen zijn geopend.
  • U kunt alleen pinnen/contactloos betalen.

Steiger

Op de steiger is het voldoende afstand van elkaar houden nadrukkelijk een aandachtspunt. Op de eerste plaats wordt u opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven. Komt u toch, dan graag uw geduld. Geef anderen ruimte om te passeren. Het neerleggen van goederen op de steiger kan niet. 

Opladen Sep Card voor stroom

De ruimte met de opwaardeerautomaat is gesloten. Het opladen van uw Sep Card voor stroom kan alleen op het havenkantoor na afspraak. U kunt dan alleen pinnen/contactloos betalen.

Contact

Vragen met betrekking tot ligplaatsen stelt u bij voorkeur via e-mail: gemeentehaven@huizen.nl​.

Het havenkantoor is telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 06-27 30 80 84 op onderstaande tijden.

Dag Ochtend Middag
Maandag 09:30u tot 12:30u 13:00u tot 15:30u
Woensdag 09:30u tot 12:30u 13:00u tot 15:30u
Vrijdag 09:30u tot 12:30u 13:00u tot 15:30u

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de haven.