Leerlingenvervoer

Uw kind heeft recht op passend onderwijs, zoals speciaal onderwijs. Maar ook op onderwijs dat aansluit bij uw geloof of levensovertuiging. Soms is zo’n passende school ver weg. Of kan uw kind niet zelfstandig naar school; bijvoorbeeld omdat het een beperking heeft. Dan kunt u mogelijk gebruik maken van leerlingenvervoer. Dit is een vergoeding voor de vervoerskosten van en naar school. U heeft hiervoor toestemming nodig van de gemeente.

Met de leerlingenvervoer-vergoeding kan uw kind mogelijk naar een passende school. Om de juiste school voor uw kind te vinden, is goede informatie belangrijk. Kijkt u bij Onderwijs voor meer informatie over de scholen in uw omgeving.

Er zijn verschillende leerlingenvervoer-vergoedingen:

  • Een abonnement voor het openbaar vervoer tussen huis en school. Bijvoorbeeld de bus, de tram of de trein. Ook voor de begeleider van het kind.
  • Een vergoeding voor het zelf brengen en halen van uw kind. Bijvoorbeeld met de auto of de brommer.
  • Een vergoeding voor de fiets of brommer van uw kind.

Leerlingenvervoer-vergoeding aanvragen

Wilt u leerlingenvervoer-vergoeding aanvragen? Dat doet u bij de gemeente. Het kan helpen om eerst uw vraag helder te krijgen. Dat kan met het invullen van het Persoonlijk Plan. Maak daarna een afspraak met een adviseur. Samen met de adviseur bespreekt u de situatie van uw kind en uw wensen. U hoort dan wat de mogelijkheden zijn. En wat daarvoor nodig is. U kunt hiervoor contact opnemen met het Advies- en informatiepunt van de gemeente.

U kunt ook direct een afspraak maken met de afdeling Leerlingenvervoer: Telefoon: (035) 528 12 47
E-mail: leerlingenvervoer@huizen.nl

Een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen

Weet u niet precies welke hulp u nodig heeft? Misschien kunt u een bekende vragen om met u mee te denken. Ook kunt u contact opnemen met een cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner is onafhankelijk en denkt mee over wat u nodig heeft. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis. Kijk voor meer informatie bij Cliëntondersteuning.