Logo Wij maken Huizen

Uitnodiging dorpscongres ‘Wij maken Huizen’ 

Op 5 november van 15.00 tot 16.30 uur is het eerste Huizer dorpscongres. Een gratis, online dorpscongres met sprekers en workshops voor en door Huizers. Georganiseerd door de gemeente Huizen en de mensen van de dorpsvereniging i.o. U bent van harte welkom. Kijk op www.wijmakenhuizen.nl voor meer informatie. 

Thema

Participatie, dat is het thema van dit eerste Huizer dorpscongres. Waarbij het gaat om met elkaar goede keuzes te maken vanuit elkaars betrokkenheid, kennis en ervaring. Om in de praktijk zaken voor elkaar te krijgen waar iedereen mee kan leven. Om zeggenschap van inwoners over hun Huizen en om te bedenken hoe de gemeente actief kan zijn met iets doen, iets regelen of iets tegenhouden. Om goed samenwerken! Dit dorpscongres gaat ook over een inwonersinitiatief om een dorpsvereniging op te richten. Een dorpsvereniging:

  • voor door en met Huizer inwoners, die meedenken en meedoen met de Huizer ontwikkelingen;  
  • die samenwerkt met de gemeente; 
  • waarin kennis en ervaring van inwoners inbreng kan zijn voor beleid en uitvoering door de gemeente en 
  • waarvan het lidmaatschap gratis is.

Vandaar dit congres. Wat gaat de dorpsvereniging i.o. doen en waarom? Hoe willen zij daarin samenwerken met u en met de gemeente? Aan het eind van het congres hebben we daar een beeld van. 

Programma en aanmelden

Het online congres start om 15.00 uur. Op www.wijmakenhuizen.nl vindt u het programma met een overzicht van de sprekers en de workshops. Ook leest u daar hoe u zich kunt aanmelden. Na aanmelding ontvangt u per mail een bevestiging met meer informatie.