In de maand april staat de expositie in het gemeentehuis in het teken van 'door verschillende lenzen bekeken'. De expositie is samengesteld door de deelnemers van de cursus Concept & Expositie van de Gooische Fotoschool.

Gabrielle Krebbers

Gabrielle Krebbers (geboren in 1977 te Zuidelijke IJsselmeerpolders) is in het dagelijks leven werkzaam als research analist in het wetenschappelijk onderzoek. Hobbyfotografie zit in de familie en werd al beoefend door beide opa’s. Sinds 2018 is ook Gabrielle hier serieus mee bezig.

De fascinatie voor infrarood foto’s was al langer aanwezig en vanaf begin 2020 is zij zelf met een zogeheten full spectrum camera begonnen met deze bijzondere vorm van fotografie.

Met een lichte voorkeur voor landschappen in “nabij infrarood” (720nm), waar zichtbaar licht en infrarode straling elkaar nog overlappen, is deze serie tot stand gekomen. Het zijn drie omgevingen die een belangrijke rol in haar leven spelen, met drie totaal verschillende landschappen.

(foto 1: Harderbroek, foto 2: ‘s Gravelandse Buitenplaatsen, foto 3: Schiermonnikoog)

Peter Mirrer

Peter Mirrer, geboren in 1970 te Rotterdam is in het dagelijks leven timmerman.

Hij heeft de fotografie ontdekt in 2019 en na een aantal cursussen aan de Gooische Fotoschool is dit echt een hobby geworden. Zijn voorkeur ligt bij natuurfotografie en architectuur fotografie.

De foto’s zijn in het Waterloopbos in Marknesse gemaakt, een voormalig terrein waar diverse
waterwerken zijn ontwikkeld.

Tjerk Tigchelaar

In 2019 is Tjerk Tigchelaar (Hilversum) begonnen met fotograferen. Vooral het kunnen vastleggen van emotie en expressie spreken hem erg aan.

Hoewel zijn passie het fotograferen van mensen is, leek het hem toepasselijk in deze tijd eens anders naar het straatbeeld te kijken.

De titel van zijn project is: ‘Stil op straat’