De budgethouders die jouw advies nodig hebben bij uiteenlopende financiële vraagstukken. De begroting die dankzij jou op tijd af is. En dat je meer budget voor bedrijfsvoeringsonderdelen weet te realiseren, is jouw verdienste. Als financieel adviseur bij de gemeente Huizen is je werk onbetaalbaar.

Geknipt voor jou

Binnen het team financieel beleid en beheer adviseer je op de onderdelen salarissen, belastingen, treasury, bestuur en openbare orde en veiligheid. Dat is nogal wat. En maakt dat jouw werkzaamheden uiteenlopend, afwisselend en interessant zijn. Jij maakt als financieel adviseur daarin het onderscheid. Jouw hoofdtaak is het beoordelen en toetsen van diverse beleidsvoorstellen en begrotingen. Voldoen ze aan het financiële concernbeleid? Helemaal goed. Constateer jij afwijkingen? Dan denk en help je mee in oplossingen. Verder loop je financiële ruimtes dicht, los je problemen op en ondersteun je de budgethouders. Daarbij toets je wet- en regelgeving en blijf je zoveel als mogelijk binnen de bestaande budgetten. Waar je verder nog geknipt voor bent, zijn werkzaamheden als het:

 • opstellen en bijwerken van de liquiditeitenplanning;
 • uitzetten van gelden;
 • toetsen van aanvragen en adviseren over gesubsidieerde instellingen;
 • deelnemen aan werk- en projectgroepen.

Hoofdstukken en paragrafen

Je verrast ons iedere keer met jouw financiële kennis, analytisch vermogen en creatief denken en doen. Je kunt snel schakelen tussen de verschillende onderdelen van met name de bedrijfsvoering. Vanwege de hoeveelheid interne en externe contacten betekent dit dat je het kunstje van goed communiceren beheerst. Je bent benaderbaar, denkt mee en bent resultaatgericht. Financieel adviseur bij de gemeente Huizen leest als een boek. Er worden veel hoofdstukken geschreven en alles heeft een financiële paragraaf. Jij hebt het in je om werken in zo’n dynamische omgeving er goed uit te laten komen. Wat je ook nog hebt is:

 • hbo-werk- en -denkniveau met een passende financiële of bedrijfskundige opleiding. Zoals hbo-bachelor Bedrijfseconomie, Commerciële economie, heao-BE of hbod-FIN;
 • werkervaring in een financiële functie die vergelijkbaar is met wat je bij ons gaat doen;
 • kennis van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV) kan in je voordeel werken. Heb je die niet, dan helpen we jou daarmee en krijg je een opleidingstraject tijdens het werk.

We geven jou de ruimte

Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening ‘Goed geregeld, graag gedaan!’ 

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de Omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega’s, een klimaatneutraal Huizen in 2050, uitvoering geven aan de kustvisie en dienstverlening op maat voor alle inwoners. Ook werken we intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Laren, Blaricum en Eemnes en vanaf 1 januari 2023 de belastingtaken voor Blaricum en Laren.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling, van jou en je collega's, staat bij ons hoog op de agenda.

Je bent 1 van de 7 financiële adviseurs van het team Financieel beleid en beheer. Iedereen heeft een duidelijke taakomschrijving en zelfstandig werken is aan de orde van de dag. Jullie zijn elkaars back-up, sparringpartner en springen voor elkaar in als het moet. Dat maakt jullie een toegankelijk en capabel team, waarvan de leiding in handen is van een teamleider.

Wat hebben we voor jou

Een verantwoordelijke functie van 36 uur, die geen minuut verveelt. Word jij onze nieuwe financieel adviseur, dan kom je zo snel mogelijk bij ons in dienst. In Huizen heb je alles. Bos, water en strand. Prachtig om in te werken, dus het liefst zien we jou op kantoor in het gemeentehuis zodat je goed wordt ingewerkt en je collega’s leert kennen. Daarnaast hebben we prima thuiswerkfaciliteiten voor je. Verder krijg je een:

 • jaarcontract, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • bruto maandsalaris van maximaal € 4.671 (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Inschaling gebeurt op basis van kwalificaties en ervaring. Doorgroei naar maximaal € 5.372 (schaal 11) is op termijn mogelijk; 
 • individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Je hebt zelf de vrijheid hoe en wanneer je dit laat uitbetalen. Dat kan ook zijn voor de aanschaf van extra verlofdagen of fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding of een sportabonnement; 
 • laptop en mobiele telefoon;
 • mogelijkheid om opleidingen te volgen.

Informeer en solliciteer

Meer weten over de vacature Financieel adviseur? Bel dan met Ingrid Vos, teamleider Financieel beleid en beheer via 035 - 52 81 362. Of met Hans de Bruijn, hoofd afdeling Financiën via 035 - 52 81 372.

Heb je belangstelling en wil je solliciteren? Reageer dan snel via de sollicitatiebutton. We sluiten deze vacature uiterlijk op zondag 29 mei a.s. maar daar wachten wij niet op: kandidaten die wij graag willen spreken krijgen voor die tijd al een uitnodiging voor een oriënterend gesprek.

Goed om te weten is dat een assessment deel uitmaakt van onze selectieprocedure.

Online solliciteren

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.