Vrouwen zouden altijd en overal veilig moeten zijn. Helaas is dat niet het geval. Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. Het overgrote deel van deze vrouwen en meisjes doet geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen, schuldig voelen, bang zijn niet serieus genomen te worden of omdat ze niets liever willen dan het achter zich laten. Om het taboe rond geweld tegen vrouwen te doorbreken, sluit de regio Gooi en Vechtstreek zich van 25 november tot 10 december aan bij de wereldwijde actie Orange the World.

Hijsen vlag in Huizen

De gemeente Huizen steunt deze wereldwijde campagne door gedurende de gehele campagne het gemeentehuis oranje te verlichten. Wethouder Maarten Hoelscher: ''Geweld hoort nergens thuis, dus ook niet tegen vrouwen en meisjes. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen, namelijk 45%, heeft ooit een vorm van geweld meegemaakt. Dit moet stoppen! Meld (vermoedens van) huiselijk geweld of (kinder)mishandeling daarom altijd bij Veilig Thuis. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0800 20 00. Ook kun je bij Veilig Thuis terecht met vragen. Bel in geval van dreigende situaties 112. Kijk niet weg! Meer informatie staat op www.veiligthuis.nl.''

Als startsein van de campagne hees wethouder Maarten Hoelscher, samen met wethouder Marlous Verbeek, vanochtend de ‘Orange the World’ vlag. 

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.