Home > Gemeenteraad > Laatste Nieuws > Niek Meijer voorgedragen als nieuwe burgemeester van Huizen

Niek Meijer voorgedragen als nieuwe burgemeester van Huizen

De heer Niek Meijer is door de gemeenteraad van Huizen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Huizen. Dit maakte Jessica Prins, voorzitter van de vertrouwenscommissie, bij de raadsvergadering van 3 oktober bekend. De heer Meijer (VVD) volgt de heer Sicko Heldoorn op, die sinds maart 2018 waarnemend burgemeester is in Huizen.

De heer Meijer was van september 2007 tot en met september 2019 burgemeester van de gemeente Zandvoort. In die periode is hij ook korte tijd (2,5 week) waarnemend burgemeester geweest van de gemeente Blaricum. Na zijn opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen was de heer Meijer 16 jaar jurist en partner bij advocatenkantoren. Vanaf 2005 is hij werkzaam geweest als burgemeester. Eerst bij de gemeente Wognum, daarna als waarnemend burgemeester in gemeente Ouder-Amstel en vervolgens in gemeente Zandvoort.

De heer Meijer is getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn eerste reactie op zijn voordracht: “Ik ben vereerd dat ik word voorgedragen in de bijzonder fraaie gemeente Huizen. Graag zet ik mij in voor al haar inwoners en ondernemers. Mijn echtgenote Janny en ik hebben er zin in!” 

Vertrouwenscommissie

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 12 maart 2019 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in de heer Meijer de burgemeester die handelt met een duidelijke visie, die midden in de samenleving staat, draagvlak creëert en anderen betrekt bij het realiseren van doelen. Hij brengt de gewenste bestuurlijke ervaring mee, is een betrokken en breed georiënteerd persoon en is gericht op de toekomst van de gemeente. 

Jessica Prins, voorzitter van de vertrouwenscommissie “Ik zie in deze kandidaat niet alleen een goede bestuurder, maar ook een prettig persoon die in Huizen snel zijn weg zal vinden in de Huizer samenleving.”

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 13 november 2019.