De inkoopactie woningisolatie van de gemeente Huizen en het Duurzaam Bouwloket is een succes. Tot nu toe hebben 87 huishoudens één of meerdere offertes aangevraagd. Ook hebben bijna tweehonderd huiseigenaren zich laten adviseren tijdens de online informatieavonden (webinar). Zo’n vijftig Huizer woningeigenaren hebben na de webinars een huisbezoek aangevraagd bij energiecoöperatie HuizenDuurzaam. De grote belangstelling is voor de gemeente reden om de actie eenmalig te verlengen tot en met 15 december.

Bert Rebel, wethouder duurzaamheid en milieu: “We zijn erg blij dat zoveel Huizers met energiebesparing bezig zijn. De webinars zijn door minstens zoveel mensen bekeken als we normaal gesproken op een fysieke bijeenkomst mogen verwachten. Zeker in deze tijd waarderen Huizers dat ze lekker vanuit huis een webinar konden volgen en nog een keer nakijken wanneer ze dat wilden. Deelnemers gaven de webinars een hoog cijfer. Veel kijkers gaven aan dat ze van plan zijn om hun woning te gaan verduurzamen. Dat merken we ook in de offerte-aanvragen en verzoeken om een huisbezoek van een energiecoach van HuizenDuurzaam. Daarom hebben we ook besloten om de inkoopactie te verlengen. Om zoveel mogelijk woningeigenaren de kans te geven om zich vooraf goed te laten informeren en natuurlijk om mee te kunnen doen.”

Doel inkoopactie isolatie

De gemeente Huizen is de inkoopactie isolatie gestart om haar inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van woningen. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler en energiezuiniger. Dat laatste is ook goed voor de portemonnee. De actie is met name interessant voor huiseigenaren met een woning die gebouwd is voor het jaar 1975. Het merendeel van deze huizen is slecht of niet geïsoleerd.

Inkoopactie woningisolatie

Een aantal vakkundige isolatiebedrijven biedt woningeigenaren de mogelijkheid om een scherp geprijsde offerte aan te vragen voor spouwmuur-, dak-, vloer- en bodemisolatie. Dit kan via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert. De actie loopt tot en met 15 december 2020.

Ga voor meer informatie naar www.huizenklimaatbewust.nl of neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via 072- 743 39 56 of info@duurzaambouwloket.nl. Huizers kunnen ook bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor advies. Het Duurzaam Bouwloket is het onafhankelijke energieloket van de gemeente Huizen. Zij kunnen alles vertellen over de maatregelen, materialen, belangrijke aandachtspunten en subsidies- en financieringsregelingen.

Huisbezoek energiecoach

Woningeigenaren kunnen ook een gratis huisbezoek aanvragen bij HuizenDuurzaam, de lokale energiecoöperatie. Een van de energiecoaches komt thuis langs en kijkt met de bewoner(s) naar de mogelijkheden voor hun woning. Een huisbezoek aanvragen kan via www.huizenduurzaam.nl. Vrijblijvend en gratis.

Subsidies

Om inwoners te stimuleren om hun woningen te isoleren, zijn er twee gemeentelijke subsidieregelingen. Een subsidieregeling voor woningisolatie en een subsidieregeling voor kleinere, eenvoudige maatregelen zoals ledverlichting, radiatorfolie, of een waterbesparende douchekop.

Met de subsidieregeling eenvoudige maatregelen kunnen huiseigenaren maximaal 90 euro terugkrijgen. Vraag de subsidie online aan via het Duurzaam Bouwloket

Met de subsidieregeling woningisolatie kunnen huiseigenaren maximaal duizend euro terugkrijgen. Het gaat dan om diverse isolatiemaatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Vraag de subsidie aan op Huizen Klimaatbewust

Wie geen investeringsbudget heeft, maar toch aan de slag wil, kan gebruik maken van de energiebespaarlening via het Nationaal Warmtefonds. Meer informatie hierover staat op de website van Duurzaam Bouwloket.