De inkoopactie woningisolatie van de gemeente Huizen en het Duurzaam Bouwloket is een succes. Ruim 170 huishoudens hebben één of meerdere offertes aangevraagd. De inkoopactie is op 15 december afgerond. De gemeente overweegt ook volgend jaar weer een inkoopactie te houden, om huiseigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Comfortabeler en energiezuiniger

De gemeente Huizen is de inkoopactie isolatie gestart om haar inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van woningen. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler en energiezuiniger. Dat laatste is ook goed voor de portemonnee. In 2021 blijven energiebesparing en isolatie hoog op de agenda staan. De plannen hiervoor zijn nog in ontwikkeling.

Subsidies

Inwoners mogen gebruik maken van de subsidieregeling woningisolatie. Huiseigenaren kunnen maximaal duizend euro terugkrijgen. Het gaat dan om diverse isolatiemaatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Aanvragen kan via de website.

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is het onafhankelijk bouwloket van de gemeente Huizen. De adviseurs  kunnen alles vertellen over maatregelen, materialen, belangrijke aandachtspunten en subsidies-en financieringsregelingen. Ga voor meer informatie naar Huizen Klimaatbewust of neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via 072- 743 39 56 of info@duurzaambouwloket.nl.

Huisbezoek energiecoach

Huizers kunnen een gratis huisbezoek aanvragen bij HuizenDuurzaam, de lokale energiecoöperatie. Een van de energiecoaches komt langs en kijkt met de bewoners naar de mogelijkheden voor hun woning. Via www.huizenduurzaam.nl kan eenvoudig een huisbezoek worden aangevraagd. Vrijblijvend en gratis.