De gemeente Huizen start in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een inkoopactie voor woningisolatie. Een aantal vakkundige isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert een scherp geprijsde offerte aan te vragen voor dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. De actie loopt tot en met 15 december 2020.

Collectieve inkoopactie isolatie

De gemeente Huizen en het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke energieloket van de gemeente, werken voor de actie samen met deskundige isolatiebedrijven. Deze gecertificeerde ondernemers maken een scherp geprijsd aanbod op maat. Zij komen gratis en vrijblijvend langs voor het maken van een offerte. De actie is gericht op woningeigenaren.

  1. Inschrijven:
    U kunt zich tot en met 15 december inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert
  2. Aanbod op maat:
    Een specialist van een isolatiebedrijf neemt vervolgens contact op voor een woninginspectie. Aan de hand daarvan ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat.
  3. Uitvoering:
    Na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak met u om de maatregel(en) uit te voeren.

Veel woningen slecht geïsoleerd

De gemeente wil inwoners graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Het merendeel van de woningen gebouwd voor het jaar 1975 is slecht of niet geïsoleerd. Veel woningbezitters hebben hierdoor onnodig veel stookkosten, wat niet goed is voor hun portemonnee en schadelijk voor het milieu.

Subsidieregelingen

Woningeigenaren kunnen bovenop deze inkoopactie ook nog gebruik maken van de landelijke subsidieregeling én van de subsidieregeling woningisolatie van de gemeente Huizen. Woningeigenaren kunnen tot 1000 euro per woning subsidie krijgen. De isolatiemaatregelen moeten dan wel door een erkend bedrijf worden aangebracht. Meer informatie over de subsidieregelingen vindt u op de subsidiepagina van deze website en via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket. Stel uw vraag door te bellen met (072) 743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.