Vrijwilliger Leny Vonck is al heel wat jaren betrokken bij basketbalvereniging Quick Runners in Huizen. Van huis uit was zij zelf geen basketballer, maar raakte hierbij betrokken door haar dochter die ging basketballen. 

Haar voornaamste taak was het beheren van de kantine en alles wat daarbij komt kijken. Sinds 2006 is zij ook bestuurslid van Quick Runners, in de functie van secretaris. 

De basketbalvereniging bestaat al sinds 1982. Begonnen in sporthal de Damwand onder de naam Huizer Basketbal Vereniging,  wat later werd gewijzigd in HBV Quick Runners. Ook is de vereniging al een aantal keer van thuishonk gewisseld. Na de Damwand, zijn ze in 1986 verhuisd naar sporthal 3-in-1. Dit was samen met volleybal en badminton. Toen er sprake was van een nieuwe sporthal,  is Quick Runners gevraagd om hier gebruiker van te worden. Ze waren betrokken vanaf de bouwtekeningen tot de uiteindelijk realisatie van de sporthal.  In 2014 was dit een feit en is HBV Quick Runners de voornaamste gebruiker. Ook in de nieuwe sporthal is Leny verantwoordelijk voor het beheer van de kantine. Inmiddels is ze naast secretaris ook behulpzaam bij de planningen van de wedstrijden, zoals jury, scheidsrechters en natuurlijk de kantinemedewerkers. 

Tijdens de coronaperiode maakte Quick Runners veel gebruik van de buitenpleintjes. Hierdoor kwamen er ook nieuwe jeugdleden bij. Tegen deze positieve ontwikkeling staat ook het negatieve effect van corona op de seniorleden. Op dit moment nemen er geen senioren dames- en herenteams meer deel aan de competitie. Vanuit de senioren komen ook vaak de vrijwilligers, dus het zal een uitdaging worden. Gelukkig is er nog een aantal dames actief in het 3x3 basketbal. Met de nieuwe variant, Walking Basketball voor 55+ leden of leden die terugkomen van een blessure/zwangerschap, kan de vereniging toch iets bieden voor mensen die actief willen blijven. 

Met de maatregelen van november kon er nog wel binnen getraind worden. Dat moest dan wel voor 17.00 uur. Op zaterdag waren ook de recreanten actief en was er Walking Basketbal. Daarnaast was er overdag ook veel activiteit in de Wolfskamer. Helaas zijn nu alle binnensportlocaties weer gesloten.

“Door de jaren heen is Quick Runners altijd een stabiele vereniging geweest en dat zullen we zeker blijven. Maar dat zal in deze tijd veel flexibiliteit vragen van trainers, leden, ouders en anderen om weer op te bouwen naar een grotere groep senioren en betrokken jeugdleden.”