Rini Frehe is geen onbekende met vrijwilligerswerk. Al tijdens haar werkzame leven vervulde ze verschillende vrijwilligersfuncties bij vluchtelingenwerk, bij de wereldwinkel en op de Trappenberg. 

Rini is altijd actief. In haar vrijetijd houdt ze van lezen, wandelen, schilderen, met de Braassemkruiser varen en op vakantie gaan. En daar mag natuurlijk minimaal 2 keer per week tennissen niet bij ontbreken. Momenteel is Rini vrijwilliger bij TV Huizen, ze heeft als functie binnen TV Huizen het actief werven en behouden van leden met een passie voor tennis.

Tennis voor iedereen

Met tennis kun je al jong beginnen (5 jaar) en tot op hoge leeftijd blijven doorspelen. Door verschillende abonnementen aan te bieden, die aansluiten bij de leeftijdsgroep, hoopt Rini het ledenaantal te laten groeien. Een voorbeeld hiervan is ‘Maak kennis met tennis’, een kortlopend abonnement voor kinderen tot en met 17 jaar. Ze krijgen dan twee lessen in de week en kunnen een maand lang onbeperkt vrij spelen. Daarnaast kunnen mensen op elk moment in het jaar instromen en lid worden.

Ook voor de junioren en senioren wordt er van alles georganiseerd, bijvoorbeeld de Zomerchallenge en de Winterchallenge. Dat is onbeperkt vrij spelen, met 3 tot 4 tennislessen of ‘clinics’. 

“In mijn functie heb ik veel contact met nieuwe en bestaande leden, dat maakt het vrijwilligerswerk leuk. Maar ook om samen met andere commissies en het bestuur de club draaiende te houden. Dat is nog wel een uitdaging. Vrijwilligers zijn namelijk onmisbaar, de spil van de vereniging, om de vereniging gezond te houden. En dat doe ik dan door het ledenaantal op peil te houden. Gelukkig heeft de coronaperiode voor ons niet verkeerd uitgepakt. Er zijn juist veel nieuwe leden bijgekomen, ondanks de beperkingen. We konden  alleen maar singles  spelen, het clubhuis moest gesloten blijven en er was geen toss.” 

Tennisvereniging Huizen typeert zich als een open, gezellige, recreatieve vereniging, waar je gastvrij wordt ontvangen, snel je plekje kunt vinden en je thuis gaat voelen. Tevens liggen de 8 ‘allweather’ banen in een prachtig groen park. Mocht je zin hebben om een keer te tennissen, kom langs. Tennis is een gezonde sport en je speelt het hele jaar buiten, daarnaast is het geschikt voor bijna alle leeftijden!