Noodverordeningen Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (14-10-2020)

Noodverordening 14 oktober 2020

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 14 oktober 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

In de noodverordening zijn de landelijke maatregelen verwerkt die het kabinet op 13 oktober heeft aangekondigd. Op de website van de Rijksoverheid staan deze in eenvoudige taal uitgelegd.

Noodverordening Regio Gooi en Vechtstreek (29 september 2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 29 september 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

In de noodverordening zijn de landelijke maatregelen verwerkt die het kabinet op 28 september heeft aangekondigd. Op de website van de Rijksoverheid staan deze in eenvoudige taal uitgelegd.

Specifieke maatregelen regio Gooi en Vechtstreek: noodverordening Veiligheidsregio (27 september 2020)

Op vrijdag 25 september 2020 heeft het kabinet, in nauwe samenwerking met 8 veiligheidsregio’s (Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Gelderland-Zuid, Groningen, Zuid-Holland Zuid en Zaanstreek-Waterland ), specifieke maatregelen afgekondigd om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. De reden hiervoor is dat het aantal besmettingen in deze veiligheidsregio’s toeneemt.

Het Rijk heeft maatregelen aangekondigd, die vanaf zondag 27 september 18.00 uur gelden:

  • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
  • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel is een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
  • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Daarnaast heeft de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek bestuurlijk besloten extra activiteiten te gaan oppakken met betrekking tot doelgroepencommunicatie, intensivering van de handhaving, beschermen van kwetsbare groepen en algemene communicatie. Verdere regionale en lokale uitvoering hiervan wordt opgepakt.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (18 september 2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 17 september 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

De wijzigingen betreffen het verlengen van eerdere aanwijzing en het niet handhaven van doelgroepenvervoer.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (21 augustus 2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft besloten tot een nieuwe Noodverordening per 21 augustus 2020. De Noodverordening is een besluit ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (10 augustus 2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft besloten tot een nieuwe Noodverordening per 10 augustus 2020. De Noodverordening is een besluit ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (14 juli 2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 14 juli 2020 besloten tot een Noodverordening. De Noodverordening is een besluit ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (30-06-2020)

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft per 1 juli 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19. 

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (14-06-2020)

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op zondag 14 juni 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19. 

Vrijstellingsbesluit Warenmarkten ingetrokken (09-06-2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 5 juni 2020 besloten tot het intrekken van het Vrijstellingsbesluit Warenmarkten Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zoals vastgesteld en in werking getreden op 1 april 2020. De voorzitter heeft daarnaast besloten om aan dit besluit terugwerkende kracht te verlenen tot en met 1 juni 2020.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (29-05-2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft besloten tot een nieuwe Noodverordening. Dankzij de medewerking van iedereen die de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus opvolgt, laat de nieuwe noodverordening ruimte voor enige versoepeling. Zo mogen terrassen en horeca vanaf maandag 1 juni weer open met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (10-05-2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 10 mei 2020 besloten tot een Noodverordening. Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op woensdag 6 mei 2020 bekend heeft gemaakt. De Noodverordening is een besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19. Lees de Noodverordening in begrijpelijke taal. Of bekijk de volledige Noodverordening:

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (29-04-2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft besloten tot een nieuwe Noodverordening. Dankzij de medewerking van iedereen die de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus opvolgt, laat de nieuwe noodverordening ruimte voor enige versoepeling. Zo is buiten sporten voor de jeugd vanaf vandaag weer mogelijk, mits georganiseerd en onder begeleiding.

Aanwijzingsbesluit toezichthouders noodverordening COVID-19 (09-04-2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 9 april 2020 een aanwijzingsbesluit toezichthouders genomen voor de noodverordening COVID-19. Het aanwijzingsbesluit maakt een zo breed mogelijke inzet mogelijk van toezichthouders voor de handhaving van de noodverordening binnen de gemeenten die behoren tot de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

Wijzigingsbesluit noodverordening COVID-19 (01-04-2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 1 april 2020 een wijzigingsbesluit genomen voor de noodverordening COVID-19.

De wijziging houdt in dat het verboden is om sanitaire voorzieningen open te houden in de vorm van gemeenschappelijke toilet‐, was‐ en douchevoorzieningen, zowel op of bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes als bij parken, natuurgebieden en stranden en (jacht)havens.

De wijziging in de noodverordening is een besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19.

Vrijstellingsbesluit markten

Ondanks de aangescherpte maatregelen kunnen markten in Gooi en Vechtstreek gewoon doorgaan.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft voorwaarden gesteld waaraan markten moeten voldoen om deze open te kunnen houden. Het is namelijk van groot belang dat markten open kunnen blijven voor de voedselvoorziening. Echter, markten kunnen alleen open blijven als de maatregelen vanuit de Rijksoverheid door bezoekers en ondernemers worden nageleefd. Dit houdt onder andere in dat de vereiste 1,5 meter afstand aangehouden moet worden.

Meer informatie

Bekijk het wijzigingsbesluit, vrijstellingsbesluit en de geconsolideerde noodverordening hieronder, bij 'Documenten'.

Noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (26-03-2020)

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 26 maart 2020 besloten tot een Noodverordening. Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op maandag 23 maart en dinsdag 24 maart 2020 bekend heeft gemaakt. De Noodverordening is een besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19.

Documenten