Sport

Sporten 

Tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen. Zij mogen ook wedstrijden doen.

Tot en met 18 jaar

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Dat geldt ook voor de trainers.

Vanaf 18 jaar

  • Sporthallen (18+) en fitnessclubs zijn gesloten. 
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches. 

Draaiboeken

Ondersteund door de gemeente en het Sportplatform hebben sportverenigingen en sportaanbieders afgelopen tijd hard gewerkt om draaiboeken te ontwikkelen. Op www.sportiefhuizen.nl wordt bijgehouden bij welke verenigingen en sportaanbieders weer gestart zijn.

Goedkeuring gemeente

Sporten onder een overkapping zonder zijwanden is toegestaan. Wij willen dan ook alle aanbieders de mogelijkheid geven om een tent/overkapping te plaatsen. Deze dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Sportaanbieders die ook willen beginnen, kunnen een checklist opvragen bij de gemeente Huizen. Er mag pas gestart worden zodra er goedkeuring op het plan is gegeven door de gemeente. 

Openbare sportgelegenheden

Vanaf maandag 18 mei zijn de volgende sportgelegenheden weer geopend:

  • Zwembad De Meent (niet de sporthal)
  • Sportveld 2 in het Stadspark (bij AH ’78)
  • Grasveld aan de Bovenweg (bij Korfbalvereniging Huizen)
  • Openbare tennisbanen in het Stadspark
  • Voetbalkooi aan de Bestevaer
  • Basketbalkooi aan de Zuiderzee (bij de skatebaan)

Zwembad Sijsjesberg

Zwembad Sijsjesberg blijft dit zwemseizoen helaas gesloten - de richtlijn 1,5 m afstand is niet uitvoerbaar. 

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches hebben hun activiteiten weer opgestart. Bekijk SportiefHuizen voor alle activiteiten en het aanmelden hiervoor. 

Informatie voor sportverenigingen

Gemeentelijke belastingen

U kunt uitstel krijgen van de betaaltermijn van de gemeentelijke belastingen. Dit uitstel wordt verleend voor de duur van drie maanden na de vervaldag voor betaling op het aanslagbiljet. Als u hiervan gebruik wilt maken, stuur dan een e-mail naar belastingen@huizen.nl. Vermeld daarbij graag de volgende gegevens: uw naam en adres, het aanslagnummer, uw telefoonnummer en KVK-nummer. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Andere gemeentelijke vorderingen

Voor andere vorderingen van de gemeente kunt u eveneens uitstel van betaling aanvragen, als u door de crisis niet in staat bent tot tijdige betaling. Aanvragen zullen individueel worden beoordeeld. U kunt dit doen door het sturen van een e-mail naar debiteuren@huizen.nl. Vermeld daarbij graag de volgende gegevens: uw naam en adres, het factuurnummer en omschrijving van de vordering, uw telefoonnummer, debiteurennummer en KVK-nummer.

Verwachting per 1 september

Alle contactsporten en binnensporten zijn weer mogelijk voor alle leeftijden. Sportwedstrijden kunnen plaatsvinden zonder publiek. 

Handige links

Documenten