Avondvierdaagse Huizen gaat toch door (08-02-2019)

Aanmeldingen vrijwilligers geeft bestuur voldoende vertrouwen om toch te starten.Het college van burgemeester en wethouders is verheugd te horen dat de organisatie van de Avondvierdaagse de loop in 2019 toch door laat gaan.

Wervingsacties

Het bestuur van het wandelevenement zag zich onlangs vanwege een tekort aan vrijwilligers genoodzaakt de 46ste Avondvierdaagse te annuleren. Dit nieuws zorgde voor een beweging in Huizen en leidde tot wervingsacties bij onder andere HSV De Zuidvogels, Stichting Kinderopvang Huizen, Rotary, Sport Platform Huizen en de Vrijwilligerscentrale. Ook de gemeente Huizen zette de schouders onder het evenement. Het voltallige college van burgemeester en wethouders en een aantal raadsleden meldden zich aan als vrijwilliger.

Vrijwilligers nog hard nodig

De toezeggingen van vrijwilligers en de verwachting dat nog meer aanmeldingen zullen volgen, geven voor het bestuur van de Avondvierdaagse voldoende vertrouwen om het evenement alsnog doorgang te laten vinden. Vrijwilligers zijn echter nog hard nodig.

‘Prachtig evenement’

Namens het college roept wethouder Maarten Hoelscher inwoners van Huizen op zich aan te melden als vrijwilliger. ,,De Avondvierdaagse is een prachtig evenement, waar veel kinderen plezier aan beleven. Laten we met z’n allen de Avondvierdaagse Huizen 2019 tot een succes maken.”

Aanmelden

De Avondvierdaagse wordt gehouden van maandag 20 tot en met donderdag 23 mei 2019. Voor de maandag en dinsdag is er nog een tekort aan verkeersregelaars. Aanmelden kan via huizenvoorelkaar.nl/hulpvragen/126763 en info@a4dhuizen.nl.