Geef uw mening over het verkeer in Huizen (29-01-2019)

Snel en eenvoudig

Tot 18 februari kunt u uw mening geven over het verkeer in Huizen. Op een speciaal hiervoor ingerichte website kunt u op de kaart van Huizen plekken aanwijzen die u bijvoorbeeld als verkeersonveilig ervaart, waar parkeeroverlast is of waar de doorstroming te wensen over laat. U kunt het onderzoek invullen via huizen.nl/onderzoek.

Laagdrempelig

Wethouder Maarten Hoelscher (Burgerparticipatie) benadrukt de laagdrempeligheid van het onderzoek. ,,De opzet is heel eenvoudig. Je wijst een plek aan op de kaart en beantwoordt daar enkele vragen over. Het invullen duurt slechts 5 minuten. We kunnen zo veel mensen bereiken. Iedereen kan er aan meedoen. Ook mensen die geen computer hebben of blind-, slechtziend of laaggeletterd zijn, want voor hen zijn er inloopmomenten in het gemeentehuis waarbij medewerkers helpen bij het invullen. Samen zetten we de verkeerssituatie van Huizen op de kaart.”

Inloopmomenten gemeentehuis

De inloopmomenten in het gemeentehuis zijn op:

  • Vrijdag 1 februari van 9.00 tot 11.00 uur  
  • Donderdag 7 februari van 18.00 tot 20.00 uur.

Bezoek zaterdagmarkt

De wethouders Roland Boom en Maarten Hoelscher bezoeken zaterdag 9 februari van 9.00 tot 11.00 uur de markt in het Oude Dorp om mensen te helpen met invullen.

Uitkomsten onderzoek

De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt bij het opstellen van het nieuwe mobiliteitsplan. Wethouder Roland Boom (Verkeer) hoopt dat veel inwoners via het verkeersonderzoek hun stem laten horen. ,,We gaan alle opmerkingen en suggesties inventariseren en nemen deze mee in onze afwegingen. Zo wordt het mobiliteitsplan beter en uiteindelijk iets van ons allemaal.”

Meer informatie