Grachtenfestival in Huizer Botterwerf (07-08-2019)

Op woensdag 14 augustus geeft het Nederlands Saxofoon Octet twee concerten om 19.00 en 21.00 uur in de Huizer Botterwerf, Havenstraat 300 in Huizen. Deze concerten zijn onderdeel van 'Het Grachtenfestival'. Dit bijzondere muziekevenement vindt al jaren plaats in en om Amsterdam en komt nu ook naar de regio Gooi en Vechtstreek. 

Geschiedenis ensemble

Het Nederlands Saxofoon Octet is begin 2014 opgericht door een aantal pas afgestudeerde saxofonisten. Het ensemble bespeelt de saxofoon (uitvinding van Adolphe Sax) als een orkest en waagt zich aan bewerkingen van allerlei bezettingen. Zij kregen het recht van de Schönberg Foundation om het fantastische 'Verklärte Nacht' te bewerken en uit te voeren. Dat geldt ook voor de 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt. Zij gaven onder andere concerten tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, in het Guggenheim Museum Bilbao en op het Mañana Mañana Festival.

Locatie & toegang

Het optreden in de van hout vervaardigde Botterwerf met zijn specifieke oorspronkelijke uitstraling staat garant voor een onvergetelijk concert aan de oude historische oevers van de Zuiderzee. Het ensemble speelt een unieke versie van Ten Holt's meesterwerk Canto Ostinato.

De toegang is gratis. Er zijn circa 100 zitplaatsen beschikbaar. U kunt geen plekken reserveren. De organisatie raadt u aan om op tijd te komen. De concerten zijn binnen. Het is dus niet mogelijk om uw bootje aan te meren om naar het concert te luisteren. 

Meer informatie en contact

Meer informatie vindt u op www.grachtenfestival.nl. U kunt ook contact opnemen met Stichting Grachtenfestival. Telefoonnummer: (020) 421 45 42 of mail: info@grachtenfestival.nl.