Gratis energieadvies voor monumenteigenaren (23-04-2020)

Heeft u een monumentale Gooise villa of arbeiderswoning die u wilt gaan verduurzamen? Dan kunt u zich aanmelden voor een gratis adviesgesprek op maat. Speciaal voor monumenteigenaren worden in de Gooi en Vechtstreek 7 gratis adviezen beschikbaar gesteld om energiebesparing te stimuleren.

U maakt kans op het gratis advies door dit online aanmeldformulier in te vullen. Aanmelden kan tot en met 22 mei. Na de sluitingsdatum selecteert de projectgroep, bestaande uit de regiogemeenten, De Groene Grachten en de Regio Gooi en Vechtstreek, zeven panden. De gekozen woningeigenaren krijgen persoonlijk bericht op uiterlijk 5 juni. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De gesprekken aan huis zullen plaatsvinden nadat de huidige maatregelen tegen verspreiding van het corona virus niet meer van kracht zijn.

Kennisdeling voor ‘groene menukaart’

De kennis die wordt vergaard over de gescande woningen (de referentiewoningen) wordt verwerkt in een zogeheten online ‘groene menukaart’. Zo kunnen ook andere huiseigenaren van de veelvoorkomende Gooise villa’s of arbeiderswoningen toegang krijgen tot informatie energiebesparende maatregelen en bijbehorende juridische en financiële aspecten.

Bureau De Groene Grachten

De regiogemeenten en de Regio Gooi en Vechtstreek werken in dit project samen met bureau De Groene Grachten. Het bureau dankt haar naam aan haar allereerste project op de Amsterdamse Prinsengracht. Wubbo Ockels richtte de organisatie op met de volgende woorden: ‘Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!’. Kijk voor meer informatie op www.degroenegrachten.nl of www.degroenemenukaart.nl.