Iftar-maaltijd voor Huizers (13-05-2019)

Update 23 mei 2019

Aanmelden is niet meer mogelijk. We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen ontvangen. 

--

13-05-2019 

De moskeeƫn in Huizen organiseren op zaterdag 25 mei met de gemeente en kerken een gezamenlijke iftar-maaltijd. Alle inwoners van Huizen, moslim en niet-moslim, zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Een uniek moment om Huizers met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen. De bijeenkomst wordt een moment van verbinding, waarbij ruimte is voor iedere overtuiging.

De iftar is de avondmaaltijd die tijdens de ramadanperiode na zonsondergang wordt genuttigd om het vasten te doorbreken. Deze maaltijd is een sociale aangelegenheid. Op 25 mei wordt in hal 3 van The Pride (IJsselmeerstraat 1) extra nadruk gelegd op verbinding en respect voor elkaar. Huizen is een inclusieve gemeente, iedereen telt mee en iedereen doet mee. Die gedachte wordt ook tijdens de iftar uitgedragen.

Voorafgaand aan de iftar houdt burgemeester Sicko Heldoorn een korte voordracht. Daarna spreken Huizers met verschillende achtergronden over wat verbinding voor hen betekent. Na het nuttigen van de maaltijd is er een islamitisch gebed en wordt ook een moment stilte gehouden voor deelnemers met een christelijke achtergrond.

Alle informatie op een rij
Voor wie Alle inwoners van Huizen
Datum Zaterdag 25 mei 2019
Tijd 21.00 uur - 23.00 uur, inloop vanaf 20.45 uur
Locatie Hal 3 van The Pride, IJsselmeerstraat 1, Huizen

De toegang is gratis.