Jaarlijkse Waardering Onroerende Zaken: de WOZ (27-02-2018)

Rond 28 februari ontvangen alle inwoners en bedrijven de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Op het aanslagbiljet staat:

- de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand
- de aanslagen voor diverse gemeentelijke belastingen

WOZ-Portaal

Heeft u een WOZ-beschikking ontvangen en wilt u meer informatie over de WOZ-waarde? Of wilt u het taxatieverslag inzien? Ga dan naar het WOZ-portaal. Let op: u heeft uw DigiD nodig. Daarnaast kunt u op het WOZ-waardeloket de WOZ-waarde van afzonderlijke woningen raadplegen. Hier is geen DigiD voor nodig.

WOZ-waarde voor huurders

De gemeente Huizen vermeldt ook de WOZ-waarde op de aanslag van huurders. De WOZ-waarde kan namelijk invloed hebben op de maximale huurprijs van zelfstandige, sociale huurwoningen. De WOZ-waarde is voor huurders niet van invloed op de hoogte van de gemeentelijke belastingen.

WOZ waarde via MijnOverheid

Heeft u zich geregistreerd bij MijnOverheid? Dan ontvangt u eind februari uw gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2018 digitaal in de Berichtenbox. Daarin staan ook uw WOZ waarde en bijbehorende taxatieverslagen. Heeft u geen bericht ontvangen? Dan kan het zijn dat u geen emailadres heeft opgegeven. Of dat het emailadres niet uw actuele emailadres is. U kunt dit wijzigen op mijnoverheid.nl. Wij adviseren u om uw emailadres in MijnOverheid actueel te houden.

Wilt u de belastingaanslag en WOZ beschikking digitaal ontvangen?

De gemeente Huizen streeft naar het zoveel mogelijk digitaliseren van de dienstverlening. Wilt u uw gecombineerde aanslagbiljet gemeentelijke belastingen voortaan ook digitaal ontvangen en bekijken? Dat kan via de Berichtenbox van MijnOverheid. Dit is uw persoonlijke (digitale) brievenbus. Hierin ontvangt u post van de gemeente en van de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV.

Ga naar MijnOverheid.nl om u te registeren via uw DigiD. Als u zich nu aanmeldt bij MijnOverheid krijgt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2019, volgend jaar dus, digitaal.

Vragen of verdere informatie

Heeft u vragen over de WOZ-beschikking? Misschien vindt u het antwoord op de website. Ga daarvoor naar huizen.nl/woz en kijk bij 'vragen en antwoorden WOZ'. Heeft u het antwoord niet kunnen vinden? Of heeft u geen DigiD en bent u op zoek naar een taxatieverslag? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u het niet eens met de vastgestelde WOZ waarde? Neem altijd eerst contact op met de gemeente. Wij zijn bereikbaar op (035) 52 81 396. Of stel uw vraag via
woz@huizen.nl. U kunt ook langskomen op het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak op (035) 52 81 396.