Tweede editie van ‘Een lichtje voor…’ in het Nautisch Kwartier (05-02-2020)

Het Huizer Alpe d’HuZes-team ‘Team UP’ organiseert op 28 februari om 20.00 uur voor de tweede keer ‘Een lichtje voor…’. Tijdens ‘Een lichtje voor…’ wordt een lang lint van lampionnen ontstoken op de pier in het Nautisch Kwartier in Huizen. Ieder lichtje schijnt voor een dierbare die is overleden aan kanker, of die op dit moment met de ziekte te maken heeft.

Alpe d’HuZes

Naast het herdenken en ondersteunen is de avond ook bedoeld om geld in te zamelen voor de Alpe d’HuZes. Tijdens dit jaarlijkse evenement op de eerste donderdag in juni (dit jaar op 4 juni) zullen vijfduizend mensen de Franse berg Alpe d’Huez tussen de 1 en 6 keer beklimmen.

Wilt u meedoen?

Wie zijn of haar lichtje wil laten schijnen voor een dierbare kan tegen betaling van 15 euro een lampion reserveren via: lampion@ad6teamup.nl, of bij één van de verkooppunten. Dit zijn Sonia Bloemen, De Groot uitvaart, Bibliotheek Huizen en Van den Tol Opticiens (vestiging Oude Dorp). De lampion kan worden voorzien van een persoonlijke boodschap, wens of gedachte.

Team UP zorgt ervoor dat alle lampionnen op 28 februari worden geplaatst in een lang lint van licht. Leerlingen van de Huizermaatschool verzorgen een aantal gedichten. Na opening van de avond door wethouder Marlous Verbeek kunt u gezamenlijk langs de lampionnen defileren. De lampionnen worden ter beschikking gesteld door een lampionnenwebshop en gaan na afloop retour. Team UP kan, indien u dat wenst, uw kaartje met geschreven boodschap op 4 juni symbolisch meenemen de berg op en plaatsen op de zogenaamde ‘Hartenkretenwand’ op de Alpe d’Huez.

Social media

De voorbereidingen van Team UP zijn te volgen via Facebook en Instagram (@ad6teamup). U kunt doneren of sponsoren via de teampagina: www.ad6teamup.nl.

Foto: Vincent Snoek