Week van de Veiligheid in teken van weerbaarheid (24-09-2020)

In de week van 5 tot en met 9 oktober vindt de Week van de Veiligheid plaats. Deze week staat in het thema van weerbaarheid. De gemeente Huizen gaat met verschillende activiteiten in op hoe inwoners van Huizen kunnen voorkomen slachtoffer te worden van criminaliteit.

Maandag 5 oktober

 • Videopresentatie over online fraude 
  In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer onder andere whatsappfraude en phishing mails. 

Dinsdag 6 oktober

 • Webinar over nepnieuws
  Op dinsdag 6 oktober wordt van 19.30 tot 21.00 uur een online webinar over nepnieuws gegeven door Beeld en Geluid. Deze webinar gaat in op het bestaan en herkennen van nepnieuws. Aanmelden kan per mail naar h.versteeg@huizen.nl

Woensdag 7 oktober

 • Videopresentatie over ondermijning
  In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer ondermijning, signalen van ondermijning en de aanpak van ondermijning door de gemeente en haar veiligheidspartners. 

Donderdag 8 oktober

 • Videopresentatie woninginbraak en autokraak
  In een videopresentatie bespreekt Maarten van Weel (adviseur Keurmerk Veilig Wonen) woninginbraak, autokraak en maatregelen die men kan nemen om dit te voorkomen.
 • Informatiewagen Winkelcentrum Oostermeent
  Maarten van Weel staat van 9.00 - 14.30 uur met zijn informatiewagen bij winkelcentrum Oostermeent om vragen te beantwoorden over inbraakpreventie.

Vrijdag 9 oktober

 • Live vragen stellen over veiligheid
  Op vrijdag 9 oktober kunt u tussen 15.00 en 16.00 uur live vragen stellen aan burgemeester Niek Meijer of politiechef Carmen van den Bogaert-Bruins over veiligheid in Huizen. U kunt zich vooraf registreren via Zoomlink. Het is ook mogelijk om zonder registratie mee te kijken via de Facebookpagina van de gemeente.