Maatregelen warenmarkten

De warenmarkt is voor veel inwoners een belangrijke plek om de wekelijkse boodschappen te doen. Daarom willen we de markten graag op een veilige manier door laten gaan. Om de veiligheid voor de bezoekers en de kraamhouders te waarborgen, worden er verschillende maatregelen getroffen.

Zaterdagmarkt

Voor de zaterdagmarkt zijn de volgende maatregelen van toepassing:

  • De kramen staan verder uit elkaar of zijn kleiner dan normaal. Op die manier kan de onderlinge afstand van 1,5 meter worden gehouden.
  • Kraamhouders plaatsen zelf waarschuwingsborden, lijnen op de grond waar mensen achter moeten wachten en hanteren een maximaal aantal mensen bij de kramen.
  • Voor een aantal kramen is een andere plek gekozen om meer ruimte te creëren bij de ingang van de Albert Heijn.

Marktkramen verplaatst

De Kerkstraat tussen de Keucheniusstraat en het Prins Bernhardplein zal de komende zaterdagen worden afgesloten voor verkeer. Hier staan tijdens de markt de kramen voor worst en vleeswaren, groenten en bloemen/planten. Daarnaast is de verkoop van eieren opgeschoven op de Lindenlaan en is de kraam met salades/olijven enzovoort verplaatst naar het Oude Raadhuisplein.

Kom alleen

Aan bezoekers van de markt en het winkelcentrum wordt verzocht zoveel mogelijk alleen te komen en het verblijf zo kort mogelijk te houden. Om te voorkomen dat producten direct genuttigd worden, worden de bankjes op het Oude Raadhuisplein voorlopig afgesloten met hekken.

Fietsen

Het is niet toegestaan om tussen de kramen door te fietsen. Fietsen kunnen geplaatst worden in de daarvoor bestemde rekken. Naast de fietsenrekken nabij de Albert Heijn en de Hema is er bij de kerk ook altijd ruim voldoende gelegenheid voor het stallen van fietsen. 

Dinsdagmarkt

Ook op de dinsdagmarkt in de Oostermeent wordt gezorgd dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en de markt niet te druk wordt. De kraamhouders en de gemeente doen er alles aan om de markt zo veilig mogelijk door te kunnen laten gaan. We vragen van inwoners dat ook zij zich aan de geldende richtlijnen houden.

Kort en alleen

We roepen inwoners op om zoveel mogelijk alleen naar de markt te komen en hun verblijf zo kort mogelijk te houden. Wordt het toch te druk op de markt, of ontstaan andere onveilige situaties, dan kan de veiligheidsregio overgaan tot het sluiten van de markt. In principe gelden bovenstaande maatregelen voor de komende periode tot en met 20 mei. Eventuele wijzigingen hangen af van mogelijke aanvullende instructies van de Rijksoverheid. Houd daarvoor de pagina www.huizen.nl/corona goed in de gaten. Daarnaast wordt per week gekeken of de veiligheid op de markt voldoende kan worden gewaarborgd.