Uitvaarten

Bij een uitvaart mogen maximaal 30 personen bij elkaar zijn onder de voorwaarde dat er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden en alle hygiƫnemaatregelen ter bestrijding van het corona-virus in acht worden genomen. Het aantal van 30 is inclusief het uitvaartpersoneel (uitvaartleider, geestelijke en begraafplaatsbeheerder). Mogelijk kan dit aantal met ingang van 1 juli 2020 verhoogd worden naar 100. Bekijk de veelgestelde vragen over uitvaarten op de website van de Rijksoverheid.

Erehaag

Afscheid nemen van naasten en geliefden is in deze tijden extra zwaar. Een erehaag is kan uiting te geven aan het verdriet door een gezamenlijk gebaar te maken. Tegelijkertijd wordt ook een beroep gedaan op de gezamenlijke verantwoordelijkheid om verspreiding van het virus te voorkomen.

Erehagen zijn daarom onder een aantal voorwaarden toegestaan. Bekijk het vrijstellingsbesluit van de regio.

Een van de voorwaarden is dat er heldere instructies aan deelnemers wordt gegeven over de onderlinge afstand van 1.5 meter. Met name bij  het opstellen en opheffen van de erehaag moet de 1,5 meter onderlinge afstand gegarandeerd blijven.