Vrije tijd en toerisme

Huizen, haven van 't Gooi

Huizen is een verrassende gemeente in het groene Gooi dichtbij Amsterdam. Huizen heeft een prachtige ligging aan het Gooimeer, waardoor er veel waterrecreatie is. Daarnaast vindt u ook de pure natuur van bossen en heide.

Vissersdorp

Maar ook de geschiedenis als vissersdorp aan de Zuiderzee met de vele Huizer Botters. Rond de middeleeuwse Nederlands Hervormde kerk in het hartje centrum staan nog veel boerderijen en karakteristieke huisjes uit die tijd. Ook het ‘Huizer Melkmeisje’ herinnert aan die tijd. In de achttiende eeuw ontwikkelde Huizen zich als vissersplaats met een van de grootste vissersvloten, de Huizer Botters, rond de Zuiderzee. Toen de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer was het gedaan met de visserij. Visserszonen schoolden zich om tot vaardige handwerkers in de bouwnijverheid en de visventers gingen handelen in kaas. Veel van die historische geschiedenis is terug te vinden in Huizen.

Levendig dorp aan het water

In de laatste decennia heeft Huizen zich ontwikkeld tot een moderne locatie aan het Gooimeer met diverse jachthavens, een gezellig nautisch kwartier in de oude haven en een charmant winkelcentrum. Een bezoekje waard! 

Visit Gooi en Vecht

VVV Huizen

Op de website Visit Gooi & Vecht staat wat u kunt zien, doen en beleven tijdens uw bezoek aan Huizen, haven van 't Gooi. 

Zwembad Sijsjesberg

Zwembad Sijsjesberg

Zwembad Sijsjesberg (externe link)

Kinderboerderij de Warande

Riviercruises

Huizen is een nieuwe bestemming voor riviercruises (externe link).

Camperplaatsen

camperplaatsen

Camperplaatsen (externe link)

Openbare kunst

Monumenten in Huizen

Evenementen

Evenementen

Actuele evenementen vindt u op de UITagenda. Op deze agenda ziet u ook de evenementen in de regio Gooi & Vecht. U kunt ook zelf een evenement organiseren. 

Sportcentrum De Meent

Sportcentrum De Meent (externe link)

Haven

Huizer botters en Botterwerf

Bibliotheek Huizen Laren Blaricum

Het Huizer Museum

Huizer museum

Het Huizer Museum (externe link)

Markten in Huizen