Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening ‘Goed geregeld, graag gedaan!’.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de Omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega’s, een klimaatneutraal Huizen in 2050, uitvoering geven aan de kustvisie en dienstverlening op maat voor alle inwoners. Ook werken we intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling, van jou en je collega's, staat bij ons hoog op de agenda.

Binnen het team Informatiemanagement van de afdeling Bestuur, burgerzaken en ondersteuning is een vacature voor de functie:

 • ISO/ENSIA Coördinator.

De gemeente beheert gegevens van burgers en bedrijven, binnen een grote diversiteit van verschillende digitale registraties. In een complex netwerk met ketenpartners, leveranciers en de eigen organisatie. In deze complexiteit moet stabiliteit en beschikbaarheid van de informatiehuishouding geborgd zijn.

Het team Informatiemanagement zorgt ervoor dat de afdelingen en de directie hierin goed begeleid en geadviseerd worden. En dat de ICT-dienstverlener (OGD) en andere partijen aan wie beheertaken zijn uitbesteed goed worden aangestuurd. Het team Informatiemanagement speelt hierin een rol op het gebied van onder andere: Informatiebeleid, Architectuur, Regie op Outsourcing, Projectenportfolio en Informatieveiligheid. 

Wat ga je doen

Jij bent het aanspreekpunt voor de organisatie als het gaat over de beveiliging van onze informatievoorziening. Je initieert en werkt actief mee aan projecten waarmee we onze digitale veiligheid en weerbaarheid willen versterken. Je adviseert de organisatie over informatiebeveiliging, over het toepassen van de Baseline informatiebeveiliging Overheden (BIO) en andere relevante standaarden op het gebied van de informatiebeveiliging. Je bent actief betrokken bij audits op gebied van informatieveiligheid en DigiD.  Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere:

 • Bijdragen aan het gemeentebrede informatiebeveiligingsbeleid en het daaruit voortvloeiende (meerjaren) informatiebeveiligingsplan. 
 • Controleren van de werking en naleving van het informatiebeveiligingsbeleid.
 • Je weet welke risico’s op terreinen van beveiliging en cybersecurity er zijn en adviseert gevraagd en ongevraagd de CISO.
 • Organisatiebreed overzicht houden op de stand van zaken van onze informatiebeveiliging en de baselinemaatregelen via ons door te ontwikkelen ISMS (Recourse).
 • Je adviseert bij belangrijke wijzigingen in onze informatiehuishouding op de impact voor onze informatiebeveiliging.
 • Initiëren of laten uitvoeren van risico- en afhankelijkheids- en kwetsbaarheidsanalyses.
 • Audits over het informatieveiligheidsbeleid en je coördineert het jaarlijkse voor gemeenten verplichte ENSIA verantwoordingsproces.
 • Opzetten en initiëren van bewustwordingsprogramma’s op het gebied van informatiebeveiliging. 
 • Coördineren en adviseren bij beveiligingsincidenten.

Wat breng je mee

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding in de richting van informatiebeveiliging. Je hebt een aantal jaar ervaring binnen een soortgelijke functie waarbij werkervaring bij een gemeentelijke overheid een pré is.
Je bent een positief, kritische sparringpartner die kan samenwerken en verbinding kan leggen. Je bent zelfstandig en behoudt het overzicht als het spannend wordt. Je werkt graag samen en je bent oplossingsgericht. Je weet draagvlak te creëren en je weet te overtuigen. Ook beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Een afgeronde opleiding  bijvoorbeeld in de richting van Informatiebeveiliging.
 • Ervaring binnen een soortgelijke functie. Bij een gemeentelijke overheid is een pré. 
 • Inhoudelijke ervaring met:
  • Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en/of ISO 27001/2 en de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
  • ENSIA verantwoording en onderliggende aandachtsgebieden zoals DigiD, Suwinet, BAG, BGT, BRO en WOZ.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou

Een boeiende, afwisselende en veelzijdige functie voor 36 uur per week in een dynamische omgeving. Word jij onze nieuwe ISO/ENSIA coördinator, dan kom je zo snel mogelijk bij ons in dienst. Verder hebben we voor jou een:

 • Jaarcontract, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd.
 • Bruto maandsalaris van maximaal € 4.671,00 (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Inschaling gebeurt op basis van kwalificaties en ervaring. Doorgroei naar maximaal € 5.372,00 (schaal 11) is op termijn mogelijk.
 • Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris dat je naar eigen inzicht kunt laten uitbetalen of besteden. Dit kan zijn voor de aanschaf van extra vakantiedagen, opleidingen of fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding of een sportabonnement.
 • Ruime mogelijkheid om opleidingen te volgen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Informatie en reageren

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Eric de Vries, teamleider Informatiemanagement, telefoonnummer: (035) 528 16 62.

Heb je belangstelling? Reageer dan snel via de sollicitatiebutton. Je kunt reageren tot en met maandag 10 april maar daar wachten wij niet op: kandidaten die wij graag willen spreken krijgen voor die tijd al een uitnodiging voor een oriënterend gesprek.

Online solliciteren(externe link)

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.