Home > Klimaatbestendig > Nieuws - Klimaatbestendig > Het wordt hier tropisch!

Het wordt hier tropisch! (23-03-2018)

Presentatie KNMI

Onze regio is warmer en natter geworden. Dit blijkt uit de zojuist verschenen klimaatstudie van het KNMI. De verwachting is dat het in de komende decennia nog warmer zal worden en dat het vaker harder gaat regenen.
 

Voor de presentatie met de feiten en de cijfers voor regio Amsterdam en Gooi & Vecht kijkt u op http://klimaatverandering-mra.vormgeving.com, of klikt u op de afbeelding rechts.

De veranderingen van het klimaat gaan sneller dan verwacht. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij bouwplannen en bij de inrichting van de tuin en de openbare ruimte. Maak deze meteen klimaatbestendig!  Zo worden schade en dure aanpassingen achteraf voorkomen.

Nieuwe woning

Voor nieuwe woningen is het verstandig om de begane grondvloer hoger te leggen dan straat. Dan zal er minder snel waterschade ontstaan in de woning. De gemeente adviseert om de begane grondvloer minimaal 25 cm boven de straat aan te leggen. Op sommige plaatsen zelfs nog hoger. Zie hiervoor onze klimaat-stresstest.

Tuin

Gaat u met de tuin aan de slag? Leg deze dan juist lager aan en gebruik minder tegels en meer groen. Zo kan het overtollig water makkelijker wegzakken in de bodem. Dit is beter voor het groen in uw buurt. Zorg ook voor schaduwrijke bomen, dan is zomers minder warm in en om het huis. In het handboek voor een watervriendelijke tuin vindt u meer tips.

Feiten en cijfers voor t Gooi

 Naar boven