Gratis energiescan voor woningen in Stad en Lande en Bovenweg (06-02-2020)

Woningeigenaren in de wijken Stad en Lande en Bovenweg kunnen zich aanmelden voor een gratis woningenergiescan. Deze scan wordt uitgevoerd door het Duurzaam Bouwloket (DBL), het energieloket van de gemeente.

Via een loting selecteert het DBL maximaal acht huizen om in aanmerking te komen voor de scan. De gescande woningen gaan als voorbeeld (referentiewoning) dienen voor een informatieavond over energiebesparing en comfortabel wonen. Deze informatieavond wordt in april gepland. Inwoners van Stad en Lande en Bovenweg krijgen hier nog een aparte uitnodiging voor.

Voorbeeldwijk

De gemeente is vorig jaar uitgebreid in gesprek gegaan met de inwoners van Stad en Lande en Bovenweg over een aardgasvrije toekomst. In deze wijken is vooral behoefte aan ondersteuning bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Veel inwoners blijken energiebesparende maatregelen te willen nemen. Ze willen dan wel onafhankelijk en deskundig advies krijgen.

Duurzaam Bouwloket

De gemeente heeft daarvoor het DBL ingeschakeld. Het Duurzaam Bouwloket is er voor de hele gemeente, maar in 2020 ligt de focus op Stad en Lande en Bovenweg. Woningeigenaren uit deze wijken kunnen zich daarom aanmelden voor de gratis energiescan. Het nemen van energiebesparende maatregelen kan de energierekening flink omlaag brengen. De manier waarop dat het beste kan, hangt onder meer af van het type huis. De energiescans geven per woningtype inzicht in de mogelijkheden en de terugverdientijden. De gescande woningen dienen ook als voorbeeld op de informatieavond. De resultaten van de scans worden dan gepresenteerd.

Aanmelden gratis energiescan

Aanmelden kan tot 21 februari door een e-mail te sturen naar info@duurzaambouwloket.nl. Vermeldt daarbij adres, telefoonnummer en welke maatregelen al aan de woning zijn uitgevoerd. Telefonisch aanmelden kan door te bellen met (072) 743 39 56.

Loting en voorwaarden

Woningeigenaren die zich aanmelden voor de loting gaan er automatisch mee akkoord dat hun woning als referentiewoning wordt gepresenteerd. De loting wordt gedaan door het DBL. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.