Het aantal elektrische auto's neemt fors toe. Daardoor stijgt ook de vraag naar publieke laadpalen in de openbare ruimte. De komende jaren verwachten we een verdubbeling van het aantal publieke laadpalen. We hebben circa 100 beoogde locaties op de kaart gezet. Denk samen met ons mee over de juiste locaties en doe mee aan het laadpalenonderzoek. U kunt meedoen tot 25 februari 2021.

Hoe verder?

Op basis van alle reacties gaan wij de kaart met laadlocaties verbeteren. Hiermee hopen wij zo veel mogelijk aan ieders verwachtingen te voldoen. Dat zal niet altijd lukken, want er zijn altijd meerdere belangen. Wie het niets eens is met de locatie van een laadpaal, kan bezwaar aantekenen op het verkeersbesluit dat later officieel volgt. Komen er geen bezwaren binnen? Dan stellen we deze locaties vast en worden de publieke laadpalen geplaatst als er een aanvraag gedaan wordt. 

Laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto of krijgt u er binnenkort een? En kunt u deze auto niet op eigen terrein opladen? Dan kunt u de gemeente vragen om een laadpaal in de buurt van uw woning of werk te plaatsen. Het verzoek voor een laadpaal is gratis en doet u via de website van MRA-elektrisch. Meer informatie over elektrisch rijden vindt u op www.huizen.nl/elektrischrijden