Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening ‘Goed geregeld, graag gedaan!’ 

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de Omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega’s, een klimaatneutraal Huizen in 2050, uitvoering geven aan de kustvisie en dienstverlening op maat voor alle inwoners. Ook werken we intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Laren, Blaricum en Eemnes.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling, van jou en je collega's, staat bij ons hoog op de agenda.

Bij het team Communicatie van de afdeling Bestuur, Burgerzaken en Ondersteuning is een vacature voor de functie:


Participatiecoach/netwerkregisseur


Ben jij de professional die samen met collega’s het samenspel tussen onze inwoners en de organisatie verder vormgeeft? Ben jij graag het eerste aanspreekpunt voor onze collega’s en voor initiatieven uit de samenleving? Kan jij omgaan met tegengestelde belangen en boek jij het liefste samen met collega’s resultaten waarbij je zowel binnen als buiten de lijntjes kleurt? Dan is dit jouw baan! 

Wat ga je doen

Wij betrekken inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij voor hen belangrijke vraagstukken. De gemeente nodigt belanghebbenden uit om mee te denken, mee te doen en invloed uit te oefenen op beleid, uitvoering en evaluatie daarvan of op nieuwe plannen die hun leefomgeving raken. Samenwerking, inclusiviteit, kwaliteit en maatwerk zijn sleutelwoorden. 

Je maakt de vertaalslag van beleid naar daadwerkelijke uitvoering, waarbij jij de spin in het web bent. Je bent sparringpartner, adviseur en coach op het gebied van participatie, helpt collega’s om het voortouw te nemen bij participatietrajecten en zorgt ervoor dat collega’s ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor initiatieven uit de samenleving ben jij het ‘eerste loket’. Jij helpt inwoners verder met een initiatief en zorgt ervoor dat het op de juiste plek in de gemeentelijke organisatie komt. Een functie dus waarin je zowel stevig in de organisatie als in de samenleving staat. Ook een functie waarin je eigenaar bent van overlegvormen van de burgemeester met groepen inwoners uit de samenleving.

Wat breng je mee

Je bent vrolijk, enthousiast, nieuwsgierig en leergierig. Je staat stevig in je schoenen en je bestuurlijke antenne staat aan. Je hebt een neus voor actuele ontwikkelingen en trends in de samenleving. Die breng je met verve voor het voetlicht. Je houdt van afwisseling en schakelt makkelijk tussen de verschillende onderwerpen, partijen en stakeholders. Je hebt overtuigingskracht en vindt het leuk om collega’s te enthousiasmeren en te activeren. Waar nodig ben je stevig genoeg om barrières te doorbreken. De eisen die de Omgevingswet stelt aan participatie zijn je bekend. Dat je stressbestendig bent, spreekt voor zich. Ook beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau 
  • een afgeronde opleiding in de richting van bijvoorbeeld Communicatie 
  • minimaal 3 jaar ervaring in de praktijk 
  • kennis op het gebied van inwonersparticipatie. 

Wat bieden wij jou

Een nieuwe, belangrijke en aantrekkelijke functie van 32 uur per week. Word jij onze nieuwe Participatiecoach/netwerkregisseur, dan kom je zo snel mogelijk bij ons in dienst. Verder hebben we voor jou een:

  • jaarcontract, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd.
  • bruto maandsalaris van maximaal € 4.671 (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Inschaling gebeurt op basis van kwalificaties en ervaring. Doorgroei naar maximaal € 5.372 (schaal 11) is op termijn mogelijk.
  • individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris dat je naar eigen inzicht kunt laten uitbetalen of besteden. Dit kan zijn voor de aanschaf van extra vakantiedagen, opleidingen of fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding of een sportabonnement.
  • ruime mogelijkheid om opleidingen te volgen.
  • flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Informatie en reageren

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Wilma Verwoerd, teamleider Communicatie en Kcp/tic via 06 – 51 47 64 20.

Heb je belangstelling? Reageer dan snel via de sollicitatiebutton. Je kunt reageren tot en met zondag 2 april, maar daar wachten wij niet op: kandidaten die wij graag willen spreken krijgen voor die tijd al een uitnodiging voor een oriënterend gesprek.

Online solliciteren(externe link)

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.