In de week van 11 tot en met 15 oktober vindt de Week van de Veiligheid plaats. De gemeente Huizen organiseert verschillende activiteiten om aandacht te besteden aan veiligheid in de gemeente en veiligheid van de inwoners.

Maandag 11 oktober

Scooters- en lichtjesactie

De donkere dagen komen er weer aan en daarom is het belangrijk dat fietsers met goede verlichting de weg op gaan. Daarom zal er in de week van de veiligheid door politie en boa’s gestart worden met een campagne om extra toe te zien op goede fietsverlichting. Zij zullen optreden tegen fietsers zonder verlichting. Om bij te dragen aan de veiligheid, zullen zij ook fietsverlichting uitdelen bij de controles.

In de winkelcentra Oostermeent en Hart van Huizen geldt een brom- en snorfietsverbod. Vanaf vandaag controleren politie en boa’s extra op deze plekken.

 • Wanneer? Van 11 tot en met 31 oktober.
 • Waar? Winkelcentra Oostermeent en Hart van Huizen.
 • Door wie? Politie en boa’s.
   

Dinsdag 12 oktober

Kom langs bij de burgemeester, politie en de boa’s in de Kostmand!

De gemeente wil graag weten wat er leeft bij de inwoners en in de wijken van Huizen. Daarom komen we naar jullie toe! Tussen 16.00 uur en 17.00 staat de gemeentetent in winkelcentrum de Kostmand en kun je in gesprek met de burgemeester, politie en de boa’s over veiligheid. Stap gerust even de tent in om een vraag te stellen aan de politie, kennis te maken met de burgemeester of bij te praten met de boa’s.

 • Wanneer? Dinsdag 12 oktober.
 • Waar? Winkelcentrum de Kostmand.
 • Door wie? Burgemeester, politie en boa’s.

Woensdag 13 oktober

Bijeenkomst Cybersecurity Awareness (een reis over het dark web) voor ondernemers

Ga mee op reis over het dark web! Tijdens deze bijeenkomst leren ondernemers wat hackers motiveert om bedrijven te hacken en hoe de gegevens van ondernemers en hun ondernemingen dagelijks risico lopen. Ook vertelt een collega-ondernemer over zijn eigen ervaring met cyber criminaliteit en de problemen die het voor zijn bedrijf en hemzelf heeft veroorzaakt. Natuurlijk wordt tijdens de bijeenkomst ook aandacht besteed aan tips en tricks om je onderneming beter te beveiligen en krijgen deelnemers inzicht in de nieuwste aanvallen en werkwijzen die we de komende jaren veel zullen zien.

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar h.versteeg@huizen.nl. 

 • Wanneer? Woensdag 13 oktober, 19.00 uur inloop, 19.15 uur start, 21.15 uur einde.
 • Waar? ’t Visnet, in Huizen.
 • Voor wie? ondernemers uit Huizen

Donderdag 14 oktober

Kom langs bij de burgemeester, politie en de boa’s in het Holleblok!

De gemeente wil graag weten wat er leeft bij de inwoners en in de wijken van Huizen. Daarom komen we naar jullie toe! Tussen 11.00 uur en 12.00 uur staat de gemeentetent in winkelcentrum het Holleblok en kun je in gesprek met de burgemeester, politie en de boa’s over veiligheid. Stap gerust even de tent in om een vraag te stellen aan de politie, kennis te maken met de burgemeester of bij te praten met de boa’s.

 • Wanneer? Donderdag 14 oktober.
 • Waar? Winkelcentrum het Holleblok.
 • Door wie? Burgemeester, politie en boa’s.

Kom langs bij de burgemeester, politie en de boa’s in de Oostermeent!

De gemeente wil graag weten wat er leeft bij de inwoners en in de wijken van Huizen. Daarom komen we naar jullie toe! Tussen 14.00 uur en 15.00 uur staat de gemeentetent in winkelcentrum de Oostermeent en kun je in gesprek met de burgemeester, politie en de boa’s over veiligheid. Stap gerust even de tent in om een vraag te stellen aan de politie, kennis te maken met de burgemeester of bij te praten met de boa’s.

 • Wanneer? Donderdag 14 oktober.
 • Waar? Winkelcentrum de Oostermeent.
 • Door wie? Burgemeester, politie en boa’s.