Verenigingen van Eigenaren (VvE's) kunnen weer gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze landelijke regeling is zo succesvol dat minister Ollongren heeft besloten om het budget met 70 miljoen euro te verhogen naar 150 miljoen euro. 

Sinds 1 november 2020 hebben 21.536 woningeigenaren van 277 VvE's een aanvraag gedaan via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. De SEEH werd begin februari tijdelijk gesloten voor VvE's. Dut was nodig omdat er eind 2020 meer aanvragen binnen kwamen dan er geld voor was. 

Dankzij de ophoging van het budget kunnen VvE's ook de komende tijd terecht bij de SEEH. Met de 70 miljoen euro extra kan de rijksoverheid aan de volledige vraag uit 2020 voldoen én de regeling weer openstelling voor VvE's. De SEEH voor VvE's is nu weer beschikbaar tot 31 december 2022. Als het budget voor die tijd op is, wordt de regeling eerder gesloten. 

Woningeigenaren kunnen sinds 1 januari 2021 gebruik maken van de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Kijk voor meer informatie op de pagina 'subsidie woningisolatie'. Hier kunnen woningeigenaren terecht voor informatie over de gemeentelijke subsidieregeling woningisolatie.