Verkiezingen vormen de basis van onze democratie. Gemiddeld eens per jaar mogen kiesgerechtigde inwoners van Nederland zich melden bij een stembureau om hun stem uit te brengen. Op woensdag 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamer verkiezingen plaats. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 zijn er ook enkele stembureaus geopend. De gemeente Huizen is verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen in Huizen. De vrijwilligers die de stembureaus bemensen vormen de ruggengraat bij de organisatie van deze omvangrijke opgave.

Wat ga je doen

Als stembureaulid ben je samen met je collega’s op het stembureau verantwoordelijk voor een goed verloop van de stemming. Je zorgt er voor dat alle kiesgerechtigden hun stem uit kunnen brengen in jullie stembureau en je ziet er daarbij op toe dat alles volgens de regels van de kieswet verloopt. Tijdens de verkiezingsdag(en) werk je in twee ploegen van drie leden, waardoor je in de loop van de dag op diverse momenten in het stembureau aanwezig bent. Vanaf 21.00 uur ben je met beide ploegen aanwezig om de stemmen te tellen en de verdere werkzaamheden van het stembureau af te ronden. Omdat deze tijd ons geen mogelijkheid geeft elkaar in het gemeentehuis te ontmoeten wordt de instructie en een opleiding digitaal toegestuurd. Alleen na het behalen van het examen kan je ingezet worden op het stembureau.

Wat breng je daarvoor mee

Je bent 18 jaar of ouder maar jonger dan 70 (daarboven behoor je tot de risicogroep; deze groep wordt deze verkiezing vanwege de Corona-maatregelen uit veiligheidsoverweging niet ingezet) en kiesgerechtigd, je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau, een goede beheersing van de Nederlandse taal, je bent cijfermatig sterk en je kan op een vriendelijke en correcte wijze met mensen omgaan. Daarnaast heb je ervaring met administratieve werkzaamheden en kan je deze nauwkeurig uitvoeren.

Je bent stressbestendig en bent bovendien flexibel inzetbaar en bereid om gedurende de (een van de) verkiezingsdag(en) (eventueel op afroep) beschikbaar te zijn. Je hebt een goede fysieke gesteldheid: het is een lange dag en het tellen is zwaar.

Wil je meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Marjo Mennenga (tel. 035 – 528 12 25) of Joni Fiering (tel. 035 – 528 12 19) van het team Burgerzaken.

Wil je reageren

Heb je belangstelling en wil je reageren? Dat kan tot en met 15 januari 2021 uitsluitend via de volgende knop.

Online solliciteren

Wij verzoeken je in je motivatie en/of CV tevens aan te geven welke ervaring je eventueel als stembureaulid al hebt. Geef ook duidelijk aan welke van de drie dagen je beschikbaar bent!

Een eventuele benoeming voor deze verkiezing is eenmalig.