Woningeigenaren kunnen geen gebruik meer maken van de subsidie van 80 euro voor kleine energiebesparende producten. Het budget is op. Dat betekent dat 500 Huizers met een koopwoning van de subsidie gebruik hebben gemaakt. Voor huurders is nog wel budget beschikbaar.

Het doel van de actie is energie besparen. U kunt dus alleen kiezen voor producten waar u energie mee kunt besparen. Zoals ledlampen, en tochtstrippen. U moet wel in Huizen wonen en hoofdbewoner zijn.

Wel nog budget voor huurders

De regeling loopt tot en met 31 juli 2022. Een kwart van het budget was voor woningeigenaren, omdat zij vorig jaar al van de actie gebruik konden maken. Dit potje is nu leeg. Huurders kunnen nog wel van de subsidie gebruik maken. Dit kan door naar  www.duurzaambouwloket.nl/rrew-huizen te gaan. U kunt dan shoppen in de webshop of een bon indienen als u zelf de producten hebt gekocht. Let op. Als u een bon indient, kan dit alleen bij een bedrag van minimaal 80 euro.

Kijk voor meer informatie op www.huizen.nl/subsidie-eenvoudige-energiemaatregelen. Wilt u hulp bij het aanvragen? Ga dan op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar De Draaikom (Draaikom 2) in Huizen. U kunt dan hulp krijgen van de opbouwwerker Duurzaamheid van Versa Welzijn, Jerrel Oron.