De gemeente Blaricum is gestart met werkzaamheden aan de Stroomzijde en Floris V Dreef in Blaricum. Het verkeer wordt omgeleid via Huizen. Inwoners van Huizen krijgen daardoor te maken met extra verkeersdrukte.

Omleidingsroute hulpdiensten 

Tot 3 februari 2024 is de Gordiaanse Knoop tussen de Gooische Dreef en de Deltazijde/Stichtseweg in Blaricum afgesloten voor alle verkeer. Hierdoor moeten bewoners omrijden via Huizen. Het omleidingsverkeer rijdt over de Aristoteleslaan, Bovenmaatweg, ’t Merk en de Randweg-Oost.

De extra reistijd is ongeveer 7 minuten. Voor de hulpdiensten is deze extra reistijd te veel. Daarom komt er een omleidingsroute die alleen bestemd is voor de hulpdiensten (politie en ambulance). Deze omleidingsroute loopt via de Deltazijde-Rokebrandlaan-Floris V Dreef. 

In de Deltazijde en Floris V Dreef wordt een tijdelijke wegaansluiting gemaakt die alleen door hulpdiensten gebruikt mag worden. Om ervoor te zorgen dat er geen misbruik gemaakt wordt van deze omleidingsroute, is hier een paal geplaatst en handhaaft de politie regelmatig op misbruik. De hulpdiensten passen in de omleidingsroute hun snelheid aan om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Over de werkzaamheden in Blaricum

De werkzaamheden door de gemeente Blaricum vinden plaats in drie fasen. Tijdens de eerste fase, die duurt van 30 oktober tot 3 februari 2024, wordt de Stroomzijde vanaf de Gooische Dreef tot aan de Deltazijde/Stichtseweg aangepakt. De hele reconstructie tussen de rotonde Aristoteleslaan en de Deltazijde/Stichtseweg is naar verwachting juli volgend jaar klaar.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.hovintgooi.nl(externe link) en op www.blaricum.nl(externe link)