Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Vanwege het coronavirus gaan in alle gemeenten een aantal stemlokalen al open op 15 en 16 maart. Dat gebeurt voor kiezers die extra risico lopen door besmetting met het coronavirus. Op de website van het RIVM kunt u zien wie tot de corona-risicogroepen behoren.

Coronamaatregelen

In alle stemlokalen zijn coronamaatregelen genomen. Daardoor kunt u goed en zo veilig mogelijk uw stem uitbrengen. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Rood potlood

In Huizen krijgen alle kiezers een eigen rood potlood. U mag ook uw eigen rood potlood meenemen. Let op: een andere kleur is niet toegestaan. Uw stem wordt dan ongeldig verklaard. 

Vervroegd stemmen in Huizen

Op 15 en 16 maart zijn in Huizen (alléén) de onderstaande stemlokalen geopend:

  • Gemeentehuis, Graaf Wichman 10
  • Meentkerk, Bovenmaatweg 410 
  • Goede Herderkerk, Piersonlaan 2 
  • Hotel Newport, Labradorstroom 75 (Ingang achterzijde)

Deze stembureaus zijn dan ook van 07.30 uur tot 21.00 uur geopend. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. In het gemeentehuis is er ook een toilet voor mindervaliden.

Tellen van de stemmen

Na afloop van de stemmingen (op maandag 15 en dinsdag 16 maart) telt het stembureau (alleen) het aantal opgekomen kiezers. De stembussen met de stembiljetten worden afgesloten en samen met alle stempassen veilig bewaard tot woensdagochtend. Op woensdag worden de stembussen om 07:30 uur op een andere locatie geopend en dan worden de stembiljetten van 15 en 16 maart geteld. 

 

 

Contact gemeente

Neem contact op met de gemeente als u vragen heeft over het stemmen. U belt hiervoor naar het telefoonnummer 14 035

Meer informatie over de Tweede Kamerverkiezing

Meer informatie vindt u op elkestemtelt.nl of op www.huizen.nl/verkiezingen.