Met vloerisolatie gebruikt u per jaar gemiddeld 320 kubiek meter minder gas. Dat scheelt zo’n 250 euro op de energierekening. Ook belangrijk: minder energieverbruik betekent minder uitstoot van CO2. Met vloerisolatie wordt uw woning comfortabeler, warmer én duurzamer.

Voor een gemiddelde woning kost vloerisolatie ongeveer 1800 euro. U heeft de kosten voor isolatie dus na ongeveer zeven jaar terugverdiend. Met vloerisolatie gaat de gevoelstemperatuur van de vloer met circa twee graden omhoog. 

Voordat u gaat isoleren, moet u kijken of de kruipruimte geschikt is voor vloerisolatie. Ook moet u kijken welk materiaal het beste past. Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Huizen, kan u helpen met gratis en onafhankelijk advies. 
 

Vier tips voor vloerisolatie

  1. Is uw kruipruimte minstens 35 centimeter hoog? Dan is isolatie tegen de onderkant van de vloer een goede keuze. Het is makkelijk aan te brengen en levert veel besparing en comfort op.
  2. Heeft u geen kruipruimte of is die lager dan 35 centimeter? Dan zijn er andere mogelijkheden, zoals het isoleren van de bodem van de kruipruimte. U kunt ook de vloer van bovenaf isoleren.
  3. Isoleer uw vloer meteen goed en ga voor een zo hoog mogelijke Rc-waarde (isolatiewaarde). Bij isolatie aan de onderkant van de vloer is dat minstens Rc = 3,5 en bij vloerverwarming minstens Rc = 5.
  4. Bijna alle isolatiematerialen hebben een lage milieubelasting. Dat geldt niet voor schapenwol of gespoten PUR met HFK's als blaasmiddel. Kies bij gespoten PUR voor HFO’s of water als blaasmiddel.

Subsidie

De gemeente Huizen wil inwoners stimuleren om hun woningen te isoleren. Daarom is er een subsidieregeling voor woningisolatie. Huiseigenaren kunnen maximaal duizend euro per woning terugkrijgen. U kunt subsidie krijgen voor onder andere vloerisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Aanvragen kan via onze subsidiepagina

U kunt ook gebruik maken van de landelijke energiebespaarlening. Meer informatie hierover vindt u op www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Ga voor meer informatie naar Huizen Klimaatbewust of bel of mail met het Duurzaam Bouwloket via 072- 743 39 56 of info@duurzaambouwloket.nl.
 

Huisbezoek HuizenDuurzaam

U kunt ook een gratis huisbezoek aanvragen bij HuizenDuurzaam, de energiecoöperatie van Huizen. Een energiecoache komt bij u langs en kijkt met u naar de mogelijkheden voor uw woning. Via www.huizenduurzaam.nl vraagt u eenvoudig een huisbezoek aan.