Al zo’n vijftien Verenigingen van Eigenaren (VvE) uit Huizen hebben zich aangemeld voor een intakegesprek bij het Energiedienstenbedrijf. Het Energiedienstenbedrijf ondersteunt VvE’s bij energiebesparing. Het Energiedienstenbedrijf geeft niet alleen (technisch) advies, maar kijkt ook naar financiering. Het doel is om VvE’s te helpen om vergaand te verduurzamen terwijl de woonlasten zoveel mogelijk gelijk blijven.

De aanmeldingen zijn het gevolg van een webinar in mei. De gemeente Huizen en het Energiedienstenbedrijf hebben deze webinar speciaal georganiseerd voor VvE’s in Huizen die nadenken over energiebesparing. 

Waarom verduurzamen?

Een goed geïsoleerd en geventileerd appartement brengt veel voordelen met zich mee. Het comfort in huis gaat omhoog en de energierekening omlaag. Ook de onderhoudskosten vallen lager uit. Toch worstelen veel VvE’s met de vraag hoe ze dat moeten aanpakken? Wat is nodig? Wat gaat dat kosten? Wie gaat de maatregelen uitvoeren? Welke leveranciers kan ik gebruiken? Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek ondersteunt Verenigingen van Eigenaren in dit proces.

Eén aanspreekpunt

Het Energiedienstenbedrijf heeft een zogenaamde Product marktcombinatie (PMC) ontwikkeld voor VvE’s. Deze PMC werkt als een loket. Zo hebben besturen van VvE's één aanspreekpunt voor het hele verduurzamingstraject. Dit energieloket heeft alles onder één dak: voorlichting, intake, pre-scan, maatwerkadvisering, uitvoering en financiering. 

Heeft u de webinar gemist? Het Energiedienstenbedrijf organiseert regelmatig online bijeenkomsten, ook op aanvraag. Ga voor meer informatie naar www.duurzame-vve.nl/.