Wandel Challenge Huizen 17 mei van start, in samenwerking met Atletiekvereniging Zuidwal. 

Gezond, veilig en gezellig! 
 

Dat is dit jaar het motto van Wandel Challenge Huizen (WCH), nu voor de derde keer georganiseerd door Versa Welzijn ondersteund door de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Dit jaar start de WCH een nieuwe samenwerking met Atletiekvereniging Zuidwal, die het begeleidersteam van de wandelgroepen gaat ondersteunen met onder meer adviezen, inzet van extra vrijwilligers en het organiseren van een gezamenlijke startavond op maandag 17 mei (datum onder voorbehoud van Covid-maatregelen). 

Het organisatie team van WCH - Anneke van der Veer, Nazya Guelcher (Versa Welzijn) en Anita Campbell, die al vanaf 2019 hun expertises hiervoor inzetten- ziet in deze samenwerking zeker meerwaarde voor de deelnemers. Door de extra deskundige ondersteuning kan nog beter in eigen tempo worden gewandeld en de extra begeleiding biedt optimale veiligheid binnen de mogelijkheden van het sporten in coronatijd.

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid wil Zuidwal in deze ingewikkelde Covid-periode mensen activeren en motiveren om te gaan wandelen onder begeleiding. Dit sluit naadloos aan op de doelstelling van WCH. 

Het wandelen in de begeleide groepen op maandagochtend en/of woensdagavond is geschikt voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken. Er worden in kleine groepen verschillende afstanden en tempo’s gelopen. Wie belangstelling heeft om deel te nemen kan alle informatie en het inschrijfformulier vinden op de website van Wandel Challenge Huizen (https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengehuizen/).

De startavond zal plaatsvinden bij Atletiekvereniging Zuidwal, met een sportieve én gezellige invulling. De deelnemers krijgen de kans om inzicht te krijgen in hun startniveau en mogelijkheden. De ervaren en enthousiaste nieuwe wandelbegeleiders stellen zich voor aan bekende en nieuwe deelnemers én de eerste wandelafspraken kunnen worden gemaakt. 

Deze avond staat ook open voor mensen die eerst persoonlijk kennis willen maken met Wandel Challenge Huizen. Organisatie en begeleiders geven graag meer informatie en een persoonlijk advies. Aanmelden hiervoor kan bij Nazya Guelcher, nguelcher@versawelzijn.nl of Anneke van der Veer, tel. 06 11 07 9110.